Åtte UiB-fagfelt i verdenseliten

Marin-og geofag, fremmedspråk og media og kommunikasjon skårer aller høyest i emne-rangeringen til QS-world university ranking.

Universitetets strategi for 2011 til 2015 er vedteken av universitetsstyret.
Åtte av UiBs fagområder er blant de 200 beste i verden, ifølge en QS-måling. De har evaluert 30 fagområder på 800 universitet.
Photo:
Marianne Røsvik

Innhold

Hvert år evaluerer Quacquarelli Symonds (QS) hvilke fagområder på universitetene som er de beste i verden. Den 26.februar kom målingen for 2014. Den viser at marin-og geofag, fremmedspråk og media og kommunikasjonsfag ved Universitetet i Bergen er rangert som de 100 til 150 beste i verden.

Over 3000 universitet evaluert

Hele åtte av UiBs fagområder er rangert innenfor topp 200 (se faktaboks). QS beskriver topp 200-plasseringene som fagområder i verdenseliten. QS har evaluert 3002 universitet, hvor 689 av dem er rangert innenfor 30 ulike fagområder.

- Jeg er glad for at vi har så mange fagområder og forskningsmiljøer i internasjonal verdensklasse. Det er viktig både for studentene, men også for vårt samfunnsoppdrag, som er å utvikle ny kunnskap. Vi vil fortsette å arbeide for at disse fagområdene skal videreutvikle seg, samtidig som vi vil jobbe med å få frem flere toppmiljøer, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiB.

Les mer om metodene QS bruker for å plukke ut, og rangere, fagområder.

Eliteuniversitet

På QS hovedrangering, publisert i fjor høst, fikk UiB plassering som det 151 beste universitetet i verden.  Totalt sett er altså UiB et eliteuniversitet. Når det gjelder hvor ofte universitetene siteres, ligger UiB på en 69-plass.