Sosiale medier

Følg forskning på Instagram

Forskerne har den mest interessante hverdagen på universitetet. Derfor er det dem du møter på Instagram.

Skjermbilde fra Instagram.com/Unibergen
På Instagram.com/UniBergen kan du følgere forskere fra UiB.

Instagram-kontoen til Universitetet i Bergen er for deg som er interessert i forskning og vitenskap, som vil se bredden av alt det vi gjør her på universitetet, eller som er nysgjerrig på hvordan hverdagen er for alt fra stipendiater til professorer, på kontoret og på forskningstokt.

Følg bredden på UiB

instagram.com/unibergen møter du mange ulike fagfelt. Du kan følge UiB-arkeologer i Sør-Afrika på leting etter svar om mennesker og klima – og arkeologer i felten her på Vestlandet; en romforsker på Birkeland centre for space science, hvor de jevnlig sender måleutstyr ut i verdensrommet; konservatorene på Universitetsmuseet som deler bilder fra flyttingen av over en million gjenstander. I tillegg møter du geologer, jurister, værforskere, religionsvitere, botanikere og andre.

Direkte forskningsformidling

Bildene blir delt og forklart av forskerne selv, så Instagram-kontoen er alltid et øyeblikksbilde av hva de jobber med eller tenker på. Det er en direkte og visuell form for forskningsformidling, og vi håper du vil synes den er like spennende som vi gjør.