UiB Alumni

UiB inviterer til alumnusdager

9. og 10. mai inviterer vi alle tidligere studenter tilbake til universitetet, for foredrag, fagfester og kulturarrangement.

Ordet alumni er latin, og betyr tidligere elever ved en skole. Fredag 9. og lørdag 10. mai inviterer UiB alle tidligere studenter – enten de har noen få studiepeoeng eller en hel universitetsgrad – til alumnusdager.

• Fredag 9. mai åpner institutter og fakulteter dørene for foredrag, fagfester og gjensyn med tidligere studiekamerater og forelesere. De ulike fakultetene har skreddersydd egne program tilpasset sine tidligere og nåværende studenter.
  • Lørdag 10. mai blir det felles kulturarrangement ved Studentsenteret og populærvitenskapelige foredrag ved alle fakultetene. Prisen «Æresalumn» deles ut for første gang i UiBs historie.

Les mer om programmet for alumnusdagene her

Ny tradisjon ved UiB

– Når vi inviterer til Alumnusdagene for aller første gang, er det med et ønske om å markere startskuddet for en ny tradisjon. Vi ønsker alle alumner velkommen tilbake til UiB for faglige og kulturelle opplevelser sammen, sier Berit Øxnevad-Gundersen, leder ved universitetets Kontor for samfunnskontakt.

Alumnusdagene springer ut av UiB Alumni, som er universitetets offisielle tilbud til tidligere studenter. Nettverket er åpent for alle som studerer, har studert eller er ansatt ved UiB.

Meld deg på alumnusdagene

UiBs viktigste ambassadører

– Målet med moderne alumnusvirksomhet er å knytte sterkere bånd mellom uteksaminerte kandidater og Universitetet i Bergen, og at begge parter skal tjene på det. Vi ønsker å holde kontakten med tidligere studenter og få oversikt over hvor UiB-karrieren har ført dem. Samtidig ser vi at alumnene har stor nytte av å holde kontakt med sine fagmiljøer og studiekamerater, sier rektor Dag Rune Olsen.

Alumnene bidrar til å profilere Universitetet i Bergen som utdannings- og forskningsinstitusjon, og er derfor en veldig viktig ressurs for universitetet. Alumnene kan også gi nyttige tilbakemeldinger for hva UiB bør legge vekt på i videreutviklingen av studieprogrammer.

– For Universitetet er alumnene blant de viktigste ambassadørene vi har. De er de som formidler universitetets kompetanse og bidrar til innovasjon og nyskapning i samfunnet, sier Olsen.