Studiestart

UiB ønsker internasjonale studenter velkommen

765 internasjonale studenter starter ved UiB høsten 2014. Brasilianere utgjør den tredje største internasjonale studentgruppen.

Internasjonale Studenter
Det var spente internasjonale studenter som hadde møtt opp på introduksjonsprogrammet som holdes fra den 7-12.august.
Foto/ill.:
Solrun Dregelid

Mellom 7. og 12. august ønskes de nye internasjonale studentene velkommen. Disse dagene får studentene praktisk informasjon om det å studere ved UiB og om hvordan det er å leve i Bergen og Norge. Kanskje får de også nye venner.

– At de internasjonale studentene får et godt møte med Norge og UiB er kritisk for at de skal bli værende her. Derfor er introduksjonsprogrammet veldig viktig, sier Anne Christine Johannessen, viserektor for internasjonalisering ved UiB.

Ble tiltrukket av UiBs gode rykte

Franske Brandon Dutilleul og Claudio Lorenzo Bizzotto fra Italia, kom til Bergen i går. De to masterstudentene ble raskt kjent fordi de deler hybel. Nå ser de frem til å utvide bekjentskapskretsen ytterligere.

– Det sosiale er veldig viktig. Jeg håper å bli kjent med noen nye de neste dagene, sier Bizzotto, mens Dutilleul nikker bifallende.

Bizzotto skal ta Masterprogram i Systemdynamikk. Han valgte graden ved UiB fordi universitetet har et godt rykte innenfor klima og økonomi, to felt han ønsker å jobbe med når han er ferdig utdannet.

Også Dutilleul valgte UiB på grunn av dets gode rykte.

– Utdanningssystemet i Norden har et veldig godt rykte i Frankrike, sier han.

Ønsker flere studenter langveisfra

– I tillegg til at mange kommer hit fordi vi har et godt renommé som universitet, er et godt undervisningstilbud på engelsk og faglig bredde også attraktive kvaliteter. I tillegg er det nok mange som tiltrekkes av naturen vi har her på Vestlandet, sier Anne Cristine Johannessen.

Viserektoren forteller at selv om UiB er fornøyd med å kunne ta imot nær 800 internasjonale studenter i høstsemesteret, er det fortsatt plass til flere.

– Vi ønsker oss særlig flere studenter langveisfra. Dette er noe vi ønsker å jobbe videre med. Utfordringen er at mange land ikke har gode finansieringsordninger for å sende studentene hit, sier viserektoren.

Brasil er et unntak fra denne regelen, takket være finansieringsordningen Science without Borders. 46 brasilianere har funnet veien til UiB i høst, mot 20 i fjor. Brasil utgjør nå den tredje største studentgruppen etter Tyskland (190) og Frankrike (60).