Internasjonal ranking

UiB står sterkt internasjonalt

Universitetet i Bergen er blant de 300 beste universitetene i verden, ifølge den prestisjetunge Shanghai-rankingen.

UiB
Foto/ill.:
Marianne Røsvik

Shanghai Jiao Tong University offentliggjorde sin Academic Ranking of World Universities fredag 15. august.

Universitetet i Bergen (UIB) ligger i år i bolken 201. – 302. plass. Dermed holder UiB den sterke posisjonen som universitetet har hatt siden det klatret fra 303. - 401. plass i 2009. Alle universitetene under 100. plass blir samlet i bolker.

Harvard University topper listen, etterfulgt av de amerikanske universitetene Stanford, MIT og UC Berceley. Det beste europeiske universitetet er University of Cambridge på 5. plass.

Shanghai-rankingen som en av de mest pålitelige og prestisjetunge av verdens universitetsrankinger, på linje med Times Higher Education- og QS-rankingen, som offentligjøres hver høst.

Rankingen legger spesielt stort vekt på vinnere av Nobel- og Fields-priser. Alumni som har vunnet disse prisene teller ti prosent av vektingen, mens ansatte som har vunnet teller 20 prosent.