Forskningsdagene

Slik var Forskningsdagene

Forskningsdagene i Bergen satte godt over hundre forskere i aksjon. Se bilder og video fra uken.

Bilde fra Forskningstorget
Fra Forskningstorget på Festplassen. På tross av et virkelig bergensvær var det 6000 besøkende innom forskningsstasjonene.
Foto/ill.:
Øyvind Ganesh Eknes

Forskningsdagene i Bergen fant sted mellom 17. og 29. september 2014. I løpet av disse dagene var det stor aktivitet rundt om i byen:

• Forskningstorget på Festplassen hadde 31 stasjoner der barn og voksne kunne oppleve forskningen på nært hold. Rundt hundre forskere deltok, og ble besøkt av 1500 sjette- og syvendeklassinger på fredagen, mens 6000 besøkende var innom tross været på lørdagen.
  • Over 500 publikummere fikk med seg foredrag- og debattprogrammet som gikk over seks dager på Litteraturhuset.
  • Delfinalen i Forsker Grand Prix i Bergen trakk 400 besøkende.
  • I tillegg var 650 elever innom Forskningsdagene UNG, som strakk seg over 16 stasjoner og 12 foredrag på Studentsenteret.

Se bilder fra Forskningsdagene på Flickr. Gjenopplev Forskningsdagene på sosiale medier gjennom Storify.