STRUKTURDEBATT

Rektor om samarbeid med HiB: Gode naboer, ikke samboere

- Jeg har vanskelig for å forstå hvordan en fusjon med UiB kan bidra til å realisere HiBs ønske om et profesjonsuniversitet på Vestlandet, skriver rektor Dag Rune Olsen ved UiB i Bergens Tidende 24.10.14.

Rektor Dag Rune Olsen
UiB ønsker et nærmere og mer forpliktende samarbeid med HiB, med sikte på å skape faglige synergier. Dette kan vi få til innenfor lærerutdanning, helsefag og ingeniørfag også uten en fusjon, skriver rektor Dag Rune Olsen i Bergens Tidende 24.10.14.
Foto/ill.:
Eivind Senneset

- I en artikkel i Bergens Tidende 24.10.14, kan man lese om muligheten for en fusjon mellom Universitetet i Bergen og Høgskolen i Bergen. I den forbindelse ønsker jeg å komme med noen oppklaringer og presiseringer, skriver Olsen i et svarinnlegg.

- Det som gir grunnlag for misforståelser i den nevnte BT-artikkelen er at jeg fremstilles som positiv til ideen om en sammenslåing. Det jeg derimot er positiv til er å utrede videre muligheter.

Les hele innlegget i Bergens Tidende her.