UiBs Oslo-kontor åpnet

Onsdag 7. januar åpnet Oslo-kontoret til Universitetet i Bergen. Det ligger i lokalene til Institutt for Samfunnsforskning.

Illustrasjon av bygningen til Institutt for samfunnsforskning
Universitetet i Bergens Oslo-kontor ligger i lokalene til Institutt for samfunnsforskning i Munthes gate 31.
Foto/ill.:
Illustrasjon: ISF

Hovedinnhold

– Vi ønsker å styrke vårt nærvær i hovedstaden sammen med Uni Research, og dette kontoret vil være en godt tilrettelagt arbeidsplass for våre respektive forskere, samt en møteplass for nåværende og nye samarbeidspartnere i Oslo, sier rektor Dag Rune Olsen.

Mye spennende forskning

Rektor Olsen var tilstede på åpningen sammen med blant andre administrerende direktør på Uni Research, Aina Berg og direktør ved Institutt for samfunnsforskning (ISF), Ann-Helen Bay.

ISF er en uavhengig, ikke-kommersiell stiftelse som har drevet med samfunnsforskning siden 1950.

– Jeg er sikker på at et tettere samarbeid mellom våre institusjoner vil gi gode faglige synergier, og mye spennende forskning fremover, sier Olsen.

Også politikere fra Hordalandsbenken og Kirke, Utdanning og Forskningskomiteen på Stortinget var invitert til åpningen

– Det er viktig for oss å ha god dialog med politikerne, og dette kontoret hjelper oss å nå dem enda bedre, sier Olsen.

UiB vil delta i politikkutformingen

Bakgrunnen for at Universitetet i Bergen oppretter et kontor i Oslo er at UiB vil være sentral når fremtiden til norsk høyere utdanning og forskning skal utformes.

Kontorlokalene vil også være tilgjengelig for alle med UiB tilknytning.

– Tanken er at forskere eller administrativt ansatte ved UiB som skal tilbringe noen dager eller uker i Oslo i forbindelse aktivitet i hovedstaden skal de kunne ha gode lokaler disponibelt, sier Olsen.