Universitetsliv

BKK og UiB fornyer samarbeidsavtale

Universitetet i Bergen og energiselskapet BKK fortsetter samarbeidet om forskning på fornybar energi, energiomstilling og infrastruktur i to nye år.

Rektor Dag Rune Olsen og BKKs konsernsjef Atle Neteland signerer avtale.
BKK støtter UiB-forskning på fornybar energi. Rektor Dag Rune Olsen (t.v.) og BKKs konsernsjef Atle Neteland signerte avtalen 8. juni 2015.
Foto/ill.:
Elin Merete Iden

Avtalen ble signert 8. juni og bygger videre på en samarbeidsavtale fra 2010. Den gjelder til 2017 med en ramme på 3 millioner kroner.

- BKK er en god partner for oss. Selskapet tenker og handler langsiktig på områder som fornybar energi og energiomstilling, som begge er viktig for våre forsknings- og utdanningsmiljøer, sier rektor Dag Rune Olsen.

BKK skal gi økonomisk støtte til grunnforskning og studiestipender på relevante fagfelt. Alle fagmiljøene ved universitetet kan søke om støtte. Som en del av avtalen bidrar BKK økonomisk til et masterprogram i energi der UiB samarbeider med Høgskolen i Bergen.

- For BKK er det er viktig at det blir forsket på fornybar energi, og at vi kan bidra til at det skjer ved UiB. Vi er også veldig glade for at utdanning er en del av avtalen. Det gir oss et bredere faglig grunnlag når vi skal rekruttere nye medarbeidere, sier divisjonssjef Erik Spildo. Han legger til at BKK kan tilby masteroppgaver og veiledning til studenter når selskapet har aktuelle prosjekter.

En styringskomité har ansvar for hvordan pengene skal brukes. Midlene vil bli tildelt etter søknad og i samråd med fakultetene. I forrige avtaleperiode fikk forskere og studenter fra naturvitenskap, samfunnsfag, jus og psykologi støtte fra avtalen.