Han ble årets IT-student

Masterstudent i Informatikk ved Universitetet i Bergen, Johan Torås Halseth (24) ble i juni kåret til årets beste norske IT-student.

Johan Torås Halseth
UVENTET: - Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk telefonen om at jeg hadde vunnet. Jeg var nominert i fjor, og tenkte egentlig at jeg var fornøyd med det, sier Johan Torås Halseth .
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

– Det er et veldig godt miljø blant studentene på Informatikk ved UiB. Vi har mange flotte folk og det er mye som skjer. Man har en stor frihet i hvilke fag man kan ta, og det setter jeg pris på. Det er mange valgmuligheter, og det har vært en stor fordel for meg å kunne plukke det jeg vil lære meg, og bli god på, sier Johan Torås Halseth.

Halseth fikk øynene opp for informatikk da han som tidligere student ved NTNU tok et obligatorisk programmeringsfag. Senere ble det studier ved Institutt for informatikk ved UiB, og i juni ble han kåret til årets IT-student.

Det er det internasjonale analyse- og konsulentselskapet Universum og talentnettverket Nova som står bak kåringen av Årets student i kategoriene økonomi, teknologi og IT.

Bredde er viktig

Hva skal til for å bli årets it-student?

- Slik jeg forstår det har juryen lagt vekt på stor bredde i det man driver med. Jeg har oppnådd gode akademiske resultater hos UiB, og Berkeley, der jeg var på utveksling i fjor. I tillegg har jeg hatt ulike relevante programmeringsjobber utenom. Det er veldig gøy at noen setter pris på det, sier Halseth, som satser på å levere masteroppgaven sin om algoritmer i løpet av høsten.

I sommer har han et tre måneders internship hos Medallia, et firma i Silicon Valley som hjelper andre bedrifter med å forbedre sin kundeservice, ved å samle inn og analysere tilbakemeldinger fra kunder.

Et godt kull

- Vi er veldig glade for at det var en student som oss som vant, sier Instituttleder ved Institutt for informatikk, Petter E. Bjørstad.

Denne uken skal han ønske et nytt kull med informatikkstudenter velkommen til UiB, og han håper de er klare til å overta stafettpinnen og ta det gode miljøet videre.

- Det er et godt kull som begynner nå. Årets søkertall var svært høye. Når vi får konkurranse om studieplassene, går kvaliteten automatisk opp, sier instituttlederen.