Hjem
Aktuelt
Universitetsliv

En aula for alle

Den 2. september åpner Universitetsaulaen - Bergens og universitetets nye storstue. La museumsdirektør Henrik von Achen gi deg en sniktitt på innsiden i aulaen!

Henrik von Achen i aulaen2-h264 1080p

Produsent:
Arnt Brandseth

Hovedinnhold

Universitetsaulaen åpner offisielt den 2. september. Aulaen skal være en viktig arena for formidling av forskning og utdanning ved UiB, og den sentrale møteplassen mellom universitetssamfunnet og kultur-, samfunns- og næringsliv.

2. september blir markert med nøkkeloverrekkelse fra Kunnnskapsdepartementet til rektor Dag Rune Olsen. Etter at den offisielle markeringen er over klokken 19 åpnes dørene for publikum, og det blir konsert med bergensbandet Hvitmalt Gjerde.

Universitetsaulaen ligger i den nyoppussede sørfløyen av Naturhistorisk museum, og har rundt 400 sitteplasser. Her markeres de store begivenhetene i universitetssamfunnet, samtidig som omverdenen inviteres til å arrangere samtaler, debatter, kulturarrangementer og konferanser.

Det første arrangement i aulaen blir doktorpromosjonen 28. august. 29. august har Studentersamfunnet sitt første møte for høsten her, mens den offisielle åpningen altså skjer 2. september.