Universitetsliv

141 nye doktorgrader i vårsemesteret

Våren 2015 fikk 141 personer doktorgrad ved Universitetet i Bergen. Det er 26 flere enn i fjor på samme tid.

Foto av doktorer i Håkonshallen
EN NY TRADISJON: For første gang på mange år skal doktorpromosjonen ikke foregå i Håkonshallen, men i den nye Universitetsaulaen på Muséplass. Dette bildet er fra 2012.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Hovedinnhold

Doktorpromosjonen hver høst og vår, hvor de nye doktorene får diplomene sine under en høytidelig seremoni, er blant høydepunktene i det akademiske året. De siste årene har dette funnet sted i Håkonshallen, men 28. august 2015 markerer starten på en ny tradisjon i Bergen.

– Årets doktorpromosjon blir ekstra spesiell, fordi vi nå tar i bruk den nye universitetsaulaen som denne tradisjonsrike markeringen. Selv om vi har hatt fine år i Håkonshallen, er det gledelig å ha doktorpromosjonen tilbake på universitetets grunn, sier rektor Dag Rune Olsen.

Stor andel kvinner og internasjonale

Blant de nye doktorene er over halvparten kvinner, noe rektor sier er forventet og i tråd med utviklingen blant studentene for øvrig.

Rundt 34 prosent av de nye doktorene i vårsemesteret er internasjonale.

– Det er viktig for oss  med en god andel internasjonale doktorgradskandidater. Det viser at Universitetet i Bergen holder høy internasjonal kvalitet, sier Olsen.

Æresdoktorer får egen seremoni

I vår vedtok universitetsstyret å utnevne fire nye æresdoktorer ved Universitetet i Bergen: Forfatter Jon Fosse, professor Helga Nowotny, tidligere visepresident i USA Walter F. Mondale, og forretningsmann og mesén Trond Mohn.

Disse vil bli markert med en egen seremoni i løpet av høsten.