Pressemelding

Rune Indrøy til UiB

Tidligere kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy, er ansatt ved Universitetet i Bergen (UiB). Han får et særlig ansvar for å utvikle universitetets myndighetskontakt.

Rune Indrøy, portrett
SKAL UTVIKLE MYNDIGHETSKONTAKT: Rune Indrøy er ansatt som seniorrådgiver ved Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Espen Solli

Hovedinnhold

Rune Indrøy får tittelen seniorrådgiver og skal rapportere direkte til universitetsledelsen. Han vil være en nøkkelperson i arbeidet med å følge opp målene og ambisjonene i UiBs strategiske planer.

– Vi har ønsket oss en person med et stort profesjonelt nettverk, innsikt i politiske prosesser regionalt og nasjonalt, samt dokumenterte resultater fra arbeid med myndigheter. Rune Indrøy er den rette personen for denne stillingen, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen.

Olsen forteller at Indrøy vil få et særlig ansvar for å utvikle universitetets myndighetskontakt i nær dialog med universitetsledelsen og Kommunikasjonsavdelingen.

– Han har god innsikt i universitetets spesielle samfunnsrolle, forteller Olsen.

– Jeg gleder meg virkelig til å gå løs på dette arbeidet. UiB har en offensiv ledelse, med store ambisjoner for institusjonen. Den nye strategiplanen vil være retningsgivende for mitt virke, sier Rune Indrøy.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å videreutvikle UiBs posisjon overfor myndigheter, næringsliv, organisasjoner og samfunnet for øvrig, legger han til.

Rune Indrøy har sammenliknende politikk grunnfag og historie grunnfag fra UiB. Han har de siste 23 årene vært ansatt i TV 2 AS, 22 av disse årene i ulike redaksjonelle og administrative lederstillinger. De siste 18 årene har han vært medlem av toppledergruppen i TV 2. Siden 1997 har han blant annet hatt ansvaret for myndighetskontakt og kommunikasjon. Indrøy var konserndirektør i TV 2 i perioden 2000 - 2008. Han har også erfaring som journalist, redaksjonsleder og redaksjonssjef fra TV 2, Aftenposten, Bergens Tidende og ulike lokalaviser.

Kontaktpersoner:

Rektor Dag Rune Olsen (930 85 881, rektor@uib.no)

Rune Indrøy (905 57 723)