Dødsfall på Trolltunga

En utvekslingsstudent ved Universitetet i Bergen er død i en tragisk ulykke ved Trolltunga.

Illustrasjonsbilde blomster

– Det er med stor sorg og beklagelse at vi har fått melding om at en av våre internasjonale studenter er omkommet. Våre tanker er hos de pårørende, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen.

Navnet på den omkomne er Kristi Kafcaloudis. Hun var 24 år og australsk statsborger. Navnet ble offentliggjort av politiet mandag formiddag.

Rektor og universitetsledelsen ble orientert av politiet om den tragiske ulykken ved Trolltunga i Odda kommune i Hordaland søndag formiddag, da en utvekslingsstudent ved UiB omkom etter et fall.

– Vi har bistått politiet med nødvendig informasjon, og vi samarbeider med kommunen og Studentsamskipnaden i Bergen, sier rektor.

Politiet er orientert om den avdødes navn, og har kontaktet studentens pårørende.

UiB er også i dialog med studentprestene i Bergen. Samskipnaden følger opp studenter som har behov for det med psykolog og prest.

Mandag 7. september holdt UiB en samling for den avdødes internasjonale og norske medstudenter fra samme fagområde som den avdøde. På samlingen informerte mellom andre politiet om det som ar hendt.

Eventuelle henvendelser kan rettes til rektor Dag Rune Olsen eller viserektor for internasjonalisering, Anne Christine Johannessen.