Forsker grand prix

Gratulerer med Forsker grand prix-seieren!

Cecilie Gudveig Gjerde fra Universitetet i Bergen vant den nasjonale finalen i Forsker grand prix i Trondheim.

Forsker grand prix vinner 2015, Cecilie G. Gjerde
FORMIDLINGSVINNER: Ceceilie G. Gjerde ble kåret til landets beste forskingsformidler i Forsker grand prix.
Foto/ill.:
Thor Nielsen

Cecilie Gudveig Gjerde tar doktorgrad ved Institutt for klinisk odontologi ved UiB, og forsker på hvordan man kan lage nytt kjevebein ved hjelp av kroppens egne stamceller. Ja, hun har faktisk klart å lage splitter nytt menneskebein.

Cecilie Gudveig Gjerde konkurrerte mot tilsammen 7 andre stipendiater fra Oslo, Trondheim, Bergen og Oslo, men ble stemt fram av dommere og publikum. Gjerde stakk dermed av med førstepremien som er en sjekk på 20.000kr, i tillegg til selve pokaltrofeet.

Forsker grand prix er en formidlingskonkurranse i regi av Forskningsdagene i Norge.