UNIVERSITETSLIV

Den beste foreleseren på MatNat

Aurelia Lewis får Undervisningsprisen 2014/15 av Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Aurelia Lewis, portrett
PRISER UNDERVISER: Førsteamanuensis Aurelia Lewis er inspirert av en av sine første forelesere, som med sitt engasjement gjorde forelesningene like spennende som en film. I oktober fikk Lewis Undervisningsprisen av studentene ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.
Foto/ill.:
Jens Helleland Ådnanes

Hovedinnhold

– Det året jeg studerte cellebiologi hadde jeg en foreleser som var så engasjert og interessant å høre på at forelesningen ble mer som en film. Hun skapte liv i kunnskapen. Det er kanskje det jeg prøver å leve opp til, sier Aurelia Lewis, førsteamanuensis ved Molekylærbiologisk institutt.

Tirsdag 13. oktober fikk hun Undervisningsprisen av Realistutvalget ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet. Prisen blir delt ut hvert år og skal premiere gode undervisere.

Får energi

Lewis er glad for at studentene setter pris på henne, og ser på prisen som en tydelig tilbakemelding på at undervisningen hennes blir godt mottatt.

– Det gir energi til å fortsette, sier hun.

Hun tror at hennes engasjement for både forskning og undervisning har bidratt til å vinne prisen. Forskningsbasert undervisning er viktig både på instituttet og UiB.

– Anvendt vitenskap i undervisningen er noe jeg føler sterkt for. Vi går ut av detaljene og viser frem vitenskapen.

I kontakt med studentene

Lewis blir beskrevet som en underviser med nær kontakt med studentene.

– Det er viktig å være tilgjengelig, og jeg setter pris på å gi tilbakemeldinger til studentene. Jeg skulle gjerne hatt mer tilbakemeldinger fra studentene, seier Lewis, som har undervist siden 2011.

Lewis er også forsker. Selv om det rent tidsmessig kan være krevende å både undervise og forske, er undervisningen viktig også for henne.

– Det er godt å gå tilbake til det grunnleggende. Når man forsker blir det gjerne svært spesifikke emner man konsentrerer seg om. Når jeg skal undervise i et emne må jeg oppdatere meg og gå tilbake.