Hjem
Aktuelt
Nyhet

35 nye millioner til kreftforskning

Forskere ved Universitetet i Bergen fikk nye, viktige millioner i støtte da Kreftforeningen delte ut årets forskningsmidler i Bergen.

Gruppebilde fra Kreftforeningens tildeling 2015
MILLIONER TIL KREFTFORSKNING I BERGEN: (fra venstre) Anne Lise Ryel, dekan Nina Langeland, prorektor Anne Lise Fimreite, professorene Stein Ove Døskeland, Rein Aasland og Rolf Bjerkvig, May Aasebø Hauken fra Senter for krisepsykologi og professor Frits Alan Thorsen.
Foto/ill.:
Anne Sidsel Herdlevær

Hovedinnhold

Kreftforeningen hadde i år Universitetet i Bergen som første stopp på sin rundreise til forskningsmiljøene i Norge for å dele ut innsamlede midler. Totalt deler Kreftforeningen ut 207 millioner kroner.

– Det er fantastisk at vi kan gi et så stort beløp til de beste kreftforskningsmiljøene i Norge. Dette kan vi gjøre takket være våre store og små, men alltid rause givere og medlemmer, sier Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel i en pressemelding.

Vekket forsker med millionfrokost
Thomas Arnesen fra Molekylærbiologisk institutt fikk 4,5 millioner til frokost i dag. Kreftforeningen ringte på og vekket han, med NRK på slep.

De andre mottakerne måtte vente til den offisielle kunngjøringen på BB-bygget i dag. Potten på 35 UiB-millioner går til ulike prosjekter ved Det matematisk-vitenskapelige fakultet og Det medisinsk-odontologiske fakultet.  

Prorektor Anne Lise Fimreite takket for millionene på vegne av UiB. Hun forteller at pengene både motiverer og inspirerer.   

­– Midler fra Kreftforeningen er med på å løfte våre sterke kreftforskningsmiljøer enda mer. Vi er spesielt glade for at en stor del av årets tildeling er til postdoktorstillinger. Det har mye å si for rekruttering av de fremste forskerne, sier Fimreite.