Hjem
Aktuelt
Klimatoppmøtet

UiB og klimatoppmøtet i Paris

Fra realfag til juss, humaniora og samfunnsvitenskap – les hvordan forskere og studenter ved UiB jobber for å løse klimautfordringene.

Isflak i havet
Foto/ill.:
Roy Mangersnes

Hovedinnhold

11. desember skal etter planen en ny klimaavtale signeres i Paris, etter at verden nok en gang har møttes rundt forhandlingsbordet for å finne en løsning på en av vår tids største utfordringer. Naturlig nok vil mange UiB-forskere være til stede.

Klimaforskningen ved Universitetet i Bergen har røtter helt tilbake til starten av 1900-tallet. Da grunnla Vilhelm Bjerknes Bergensskolen i meteorologi, og gjorde med det meteorologi til en eksakt vitenskap.

I dag er klima og energiomstilling et av tre satsingsområder for Universitetet i Bergen, og forskning på disse feltene finner i økende grad sted på tvers av alle UiBs fakulteter, fra språk- og samfunnsvitenskap til juss og realfag.

I artiklene under kan du lese om mye av den klimaforskningen som utføres ved UiB, fra et intervju med Eystein Jansen som var en av de sentrale forskerne bak FNs klimarapport i 2013, til saker som viser hvordan fagfelt som juss og språk setter sitt preg på debatt og løsninger i klimaspørsmålet.