UiB etablerer forskningssenter for IT-sikkerhet

Universitetet i Bergen vil starte et forskningssenter for informasjons- og kommunikasjonssikkerhet i samarbeid med Simula Research Laboratory.

Datakabler
IT-SIKKERHET: IKT-forskningen ved Universitetet i Bergen er blant den fremste i Norge. Nå skal den bli enda sterkere.
Foto/ill.:
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Innen sektorer som helse, kommunikasjon og betalingstjenester blir Norge mer og mer avhengig av sikker informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).

Universitetet i Bergen (UiB) og forskningslaboratoriet Simula har siden 2013 samarbeidet om om å videreutvikle et internasjonalt ledende forskningsmiljø innen sikre infrastrukturer for slik teknologi.

Fremst i Norge

Nå viderefører de samarbeidet gjennom å opprette et frittstående forskningssenter. Dette ble vedtatt på Universitetsstyret torsdag 26. november.

Norges Forskningsråd evaluerte i 2012 norske forskningsmiljøer innen IKT. Kun fem forskningsgrupper i Norge fikk den gangen karakteren excellent, to av dem lå ved Universitetet i Bergen og Simula.

Satser tyngre på sikkerhet

Både Simula og UiB hadde faglig aktivitet som la et godt grunnlag for å satse mye tyngre på IT-sikkerhet, og gikk derfor sammen om å bygge opp forskningsgruppen Simula@UiB. Gjennom en årrekke har denne forskningsgruppen vært anerkjent som den sterkeste forskningsenheten innen IKT i Norge.