UNIVERSITETSRANGERING

UiB blant de 100 beste universitetene i Europa

Universitetet i Bergen (UiB) blir rangert som det 92. beste universitetet i Europa på ny universitetsranking.

Universitetsmuseet
BLANT DE 100 BESTE: Times Higher Education plasserer UiB på 92. plass på sin liste over de beste universitetene i Europa. UiB markerer seg særlig på stor gjennomslagskraft for forskningen.
Foto/ill.:
Marianne Røsvig

Hovedinnhold

Det er Times Higher Education (THE) sin rangering som plasserer UiB på 92. plass av de europeiske universitetene.

Over 800 institusjoner blir årlig rangert på undervisning (teaching environment), forskning (research environment), siteringer (citations/ research influence), oppdragsfinansiering (industry income) og internasjonalisering (international outlook), når THE publiserer sin World University Rankings.

Gode på kunnskapsspredning

Rektor Dag Rune Olsen er svært godt fornøyd med UiBs plassering. Han er særlig oppmuntret over rangeringen på siteringer hvor UiB er fjerde best i Norden.

– Siteringer er det nærmeste vi kommer i å måle den faglige kvaliteten vår og forskningens gjennomslagskraft, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen.

– Det er bare tre universiteter som slår UiB i Norden når det gjelder siteringer. Det er Karolinska, København og Stockholm, legger rektor til.

Store ambisjoner

– De siste årene har UiB satset hardt på å møte den økte konkurransen internasjonalt. Vi utvikler stadig flere forskningsmiljø i eliteklassen, sier rektor.

De skandinaviske universitet gjør det generelt bra på rangeringen. Universitetet i Oslo er rangert som nummer 63, UiT Norges Arktiske Universitet som mellom 181 - 90 og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet blir plassert mellom de 191 til 200 beste.

Universitetene i Oxford og Cambridge samt Imperial College London havnet på topp i Europa-kåringen til THE.