SFF

I finalerunden for å få fremragende-status

Fire sentre ved UiB er med i andre runde om å få den prestisjetunge tittelen som Senter for fremragende forskning (SFF).

Portrett av de fire forskerne som står bak søknadene
I FINALERUNDEN: Fire forskere ved Universitetet i Bergen står bak søknader i finalerunden om å bli Senter for fremragende forskning. Med klokken fra venstre: Laurence Bindoff, Ritske Huismans, Christopher Henshilwood, Jeroen van der Sluijs.
Foto/ill.:
Solfrid Langeland, Walter Wehus, TRACSYMBOLS, Kim E. Andreassen

UiB har per dags dato fire sentre for fremragende forskning (SFF).

Nå er det fire nye sentre ved Universitetet i Bergen som kjemper om å oppnå samme status og som er kommet til andre runde hos Forskningsrådet.

– Vi gleder oss på vegne av de fire søkerne som er med videre til andre søknadsrunde i kampen om å bli nytt SFF, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen.

Forskningsrådet tar endelig avgjørelse 15. mars 2017.

Fra evolusjon til Alzheimers

De fire UiB-sentrene som med i andre søknadsrunde for å få status som sentre for fremragende forskning (SFF) er:

Høyt internasjonalt nivå

Det kom inn 150 søknader om å bli nytt Senter for fremragende forskning ved fjerde utlysning av ordningen. Søknadene er vurdert av en internasjonal vitenskapelig komité.

34 sentre ble invitert til å sende inn detaljert søknad om å bli nytt SFF.

Medlemmene i komiteen har bred erfaring fra forskning på høyt internasjonalt nivå og fra ledelse av større forskningsprosjekter.

Les mer hos Forskningsrådet.