Hjem
Aktuelt
FORSKNING | ERC ADVANCED GRANT

Kenneth Hugdahl får toppstipend for andre gang

Psykologiprofessor Kenneth Hugdahl mottar Advanced Grant fra Det europeiske forskningsråd (ERC) for andre gang. Han og Nobelprisvinner Edvard Moser er de eneste forskerne i Norge som har mottatt dette toppstipendet to ganger.

Professor Kenneth Hugdahl, Institutt for biologisk og medisinsk psykologi, Universitetet i Bergen (UiB).
FORSKNING I ELITESERIEN: Professor Kenneth Hugdahl bekrefter sin posisjon som en av verdens fremste hjerneforskere når han nå for andre gang mottar et Advanced Grant fra Det europeiske forskningsråd (ERC).
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Hovedinnhold

Professor Kenneth Hugdahl ved Institutt for biologisk og medisinsk psykologi ved Universitetet i Bergen (UiB) var innehaver av et Advanced Grant fra Det europeiske forskningsråd (ERC) mellom 2010 og 2015. Nå har han klart den utrolige bragden å få et nytt slikt stipend, som plasserer ham helt i den globale eliteserien av norske forskere.

Det er kun Nobelprisvinner Edvard Moser ved NTNU som tidligere har mottatt ERC Advanced Grant to ganger. Dette er det mest høytstående stipendet som blir delt ut av ERC. I tillegg har samfunnsøkonom Bård Harstad ved Universitetet i Oslo (UiO) mottatt først et Starting Grant og tidligere i år et Consolidator Grant fra ERC.