Dyrkorn ny HR-direktør ved UiB

Sonja Irene Dyrkorn er ansatt som ny HR-direktør ved Universitetet i Bergen (UiB).

Sonja Irene Dyrkorn.
NY HR-DIREKTØR: Sonja Irene Dyrkorn.
Foto/ill.:
HiB

Hovedinnhold

– Jeg vil takke for tilliten. Universitetet er en av de viktigste arbeidsplassene vi har. Det er ikke mange stedene en finner så mye kompetente og samtidig faglig dyktige medarbeider. Det gjelder både de som jobber vitenskapelig og vi som er administrative, sier Dyrkorn.

– Med ansettelsen av Sonja har vi lykkes i å få inn en HR-direktør med nettopp de egenskapene vi trenger. Hun har lang og relevant administrativ erfaring fra forskning og høyere utdanning og vel dokumenterte gjennomføringsevner. Hun vil bli en god leder for avdelingen og en viktig person i ledergruppen min, sier universitetsdirektør Kjell Bernstrøm.

Dyrkorn har nordisk hovedfag fra UiB og har siden februar 2016 fungert som høgskoledirektør ved Høgskolen i Bergen. Fra 2013 – 2016 var hun utdanningsdirektør samme sted. Dyrkorn har vært ansatt ved UiB fra 1999 – 2013 i ulike administrative stillinger. Fra 2003 – 2008 som studiesjef ved HF-fakultetet, som seksjonssjef for forskning og utvikling fra 2008 - 2009, og som assisterende fakultetsdirektør ved Det humanistiske fakultet fra 2009 - 2013.

– Universitetet er en interessant arbeidsplass med mangfold, utfordringer og muligheter. Det er en spennende tid å komme inn i universitetsmiljøet på. Vi har fått en ny strategi og tillegg er hele utdannings-Norge inne i en reformperiode, noe som stiller ekstra krav til oss alle. Jeg ser frem til å bli kjent med fakulteter, institutter og avdelinger for best mulig å kunne bidra i videreutviklingen av organisasjonen, sier Dyrkorn.