Hjem
Aktuelt
PRESSEMELDING

UiB annullerer eksamen på grunn av brannalarm

Universitetet i Bergen har annullert en eksamen i nordisk språk for 36 studenter. Årsaken er at studentene fikk anledning til å snakke sammen da brannalarmen gikk og de måtte evakueres.

UiB
Foto/ill.:
Marianne Røsvik, UiB

Hovedinnhold

NB! Dette vedtaket ble omgjort i slutten av juni 2016. Les oppdatering her.

Onsdag 25. mai ble det avholdt eksamen i «Nordisk: Moderne språk» på Studentsenteret i Bergen. Eksamenstiden var fra klokken 9.00 til 15.00. Rundt klokken 13.30 gikk brannalarmen, og alle som var i bygget måtte evakueres. Som følge av dette ble studentene stående ute i 15 minutter uten tilsyn. 

Fikk avslutte eksamen

Etter at bygget var klarert fikk studentene vende tilbake for å fullføre eksamen, med 30 minutters ekstra tid på grunn av evakueringen. I etterkant har en av studentene som tok eksamen denne dagen levert klage på formelle feil ved eksamensavviklingen. Saken ble behandlet i Den sentrale klagenemnda ved UiB, og studenten har fått medhold. De 36 studentene som leverte sin besvarelse etter evakueringen, må derfor ta eksamen på nytt i august. 

23 studenter som leverte før og når alarmen gikk, trenger ikke å ta eksamen på nytt.

Følger opp studentene

- Det er veldig leit at studentene som leverte sin eksamen nå må ta denne på nytt. Vi vil se på interne rutiner for hvordan vi kan hindre dette for fremtiden, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved UiB.

Studentene som er direkte berørt av annulleringen vil bli fulgt opp av UiB, ved Institutt for Lingvistiske litterære og estetiske studier (LLE). 

Kontaktperson for media

Oddrun Samdal, viserektor for utdanning, 970 70 904, Oddrun.Samdal@uib.no