Hjem
Aktuelt
UTDANNING

Foreleserpris til Miriam Skag

Studentene ved Det juridiske fakultet overrakte i juni Foreleserprisen til førsteamanuensis Miriam Skag.

Miriam Skag får pris
Førsteamanuensis Miriam Skag ved Det juridiske fakultet får foreleserprisen av Erling Kristoffer Ravnanger i Juristenes studentutvalg.
Foto/ill.:
Andre Kvalvågnes

Hovedinnhold

– Det betyr veldig mye å få en slik pris. Prisen gjør at jeg blir trygg på det opplegget jeg har, samtidig som den er inspirerende for videre undervisningsarbeid, sier førsteamanuensis Miriam Skag.

I juni ble hun tildelt foreleserprisen ved Det juridiske fakultet. Alle som har forelest på de ulike kursene gjennom året er automatisk nominert, og studentene stemmer så på hvem de synes har vært årets beste foreleser.

Ifølge Emilie Melbø Kristoffersen, leder av Juridisk studentutvalg, kom Skag inn som et friskt pust. Gjennom undervisningen i kurset Pengekrav geleidet hun studentene gjennom en kompleks verden av renter og motregning.

– Hun har særlig blitt verdsatt for den systematiske strukturen gjennom forelesningene. Det er enkelt for studentene å henge med i forelesning, og systematikken gjorde lesingen frem mot eksamen litt mindre smertefull enn den kunne ha vært, sier Kristoffersen.

Hva studentene ønsker

Dette studieåret var første gangen Skag var kursansvarlig i Pengekrav. Faget har rykte på seg for å være komplisert, men ifølge begrunnelsen for prisen klarte Skag å gjøre faget lettfattelig og spennende.

– Vi håper med dette at flere vil følge i Miriam sine fotspor og at hun kan være en inspirasjon for fremtidige, og nåværende forelesere. Studentene har talt, de ønsker struktur, punktlighet og forståelige forklaringer i forelesning, sier Kristoffersen.

Viktig med struktur og tilgjengelighet

Selv mener Skag det er mange faktorer som skal til for å skape god undervisning.

– På forelesninger tror jeg det er særlig viktig å ha en god struktur, slik at studentene hele tiden har klart for seg hvilket tema som behandles og hvordan temaene relaterer seg til hverandre. Jeg tror også det er viktig å fokusere på de grunnleggende spørsmålene, og å gjøre stoffet mest mulig tilgjengelig, blant annet ved bruk av eksempler som alle i salen kan kjenne seg igjen i, sier hun.