Hjem
Aktuelt
STUDIESTART 2016

– Fadderuken vil bli fylt med høydepunkter

15. august markeres studiestarten på Universitetet i Bergen. Nye studenter blir overrasket over hvor bra Bergen er som studentby, sier fadder Trym Portvik.

Bilde fra fadderuken 2013
FADDERBARN PÅ TUR: Et nytt studieår nærmer seg, og et godt mottak av de nye studentene er svært viktig for å gi årets nye studenter en best mulig start. Rundt tusen frivillige faddere er klare til å ønske dem velkommen. (Bildet er fra fadderuken i 2013)
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Hovedinnhold

– Hvis det er noe som kanskje overrasker studentene som kommer til Bergen er hvor bra Bergen er som studentby. Det er et utrolig godt sosialt miljø i Bergen, og det er alltid ting som skjer, sier Trym Portvik.

Han er fadder på Det juridiske fakultet. Hans med-fadder Bendik Verlo Nes hører til på Det medisinsk-odontologiske fakultet . Begge ble faddere for å bidra til at de nye studentene som kommer til Bergen får en best mulig start på studiene.

– Jeg hadde en fadder selv som bidra til at førsteinntrykket av universitetet og studietiden ble veldig bra. Ved å være fadder håper jeg at jeg selv kan bidra til at de nye studentene føler seg godt mottatt og får en fin start på studietilværelsen, sier Nes.

Gode vennskap stiftes i fadderuken

Mandag 15. august starter det akademiske året offisielt på Universitetet i Bergen. I løpet av introduksjonsuken skal de nye studentene bli kjent med universitetet, byen og hverandre.

– Faddergruppen er en tygg og fin arena der du møte studenter i akkurat samme situasjon som deg selv. De fleste er helt nye i byen og ønsker å bli kjent med andre. Mange tenker nok at man må drikke mye for å være med i faddergruppen. Det stemmer ikke. Selv drikker jeg veldig lite, men hadde en kjempefin fadderuke, sier Bendik Verlo Nes.

Den 13. og 14. august deltar de rundt tusen frivillige fadderne vært på et to dagers kurs som forbereder dem på ansvaret. Rusforebygging, kulturforståelse og inkludering er sentrale tema, det samme er beredskap og sikkerhet, førstehjelp, mediehåndtering og rolleforståelse.

– Å være med i en faddergruppe gjør at du får en pangstart sosialt på studiet. Ikke bare har du en av de morsomste ukene du kommer til å ha, du kommer også til å bli kjent med mange nye mennesker. Mange gode vennskap stiftes i fadderuken, sier Trym Portvik.

Støtte fra universitetet

Som tidligere år har UiB satt av rundt 500.000 kroner til fadderarrangement. Disse midlene går til så ulike ting som faglige arrangement, idrettsdager, fjelltur, foredrag, film- og kinokvelder, voksenfaddergruppe, alternative rusfrie arrangement, alternative opplegg for internasjonale studenter og studenter med nedsatt funksjonsevne, og konserter på Hulen og Kvarteret.