Hjem
Aktuelt
UTDANNING

Geologiprosjekt kjemper om elitestatus

Prosjektet iEarth er kommet videre til finalerunden i kampen om å bli et Senter for fremragende utdanning (SFU).

Norsk fjellandskap, brukt for å illustrere sak om at geologer er med i kampen for å bli et Senter for fremragende utdanning.
VIDERE TIL FINALERUNDEN: Geologiutdanningsprosjektet iEarth, ledet av professor Jostein Bakke, er kommet videre til finalerunden for å bli et Senter for fremragende utdanning. Illustrasjonsfotoet viser et norsk fjellandskap.
Foto/ill.:
colourbox.com

Hovedinnhold

Professor Jostein Bakke ved Institutt for geovitenskap leder arbeidet med iEarth, som bærer det fulle navnet Centre for integrated Earth System Education.

Det var tre søkere fra UiB som kjempet om å bli tildelt SFU-status i år, hvorav nå altså iEarth er kommet til finalerunden.

Universitetet i Bergen (UiB) har fra tidligere Vestlandets eneste SFU, bioCEED ved Institutt for biologi, som ledes av professor Vigdis Vandvik. bioCEED ble tildelt SFU-statusen i november 2013.

iEarth er et av ni sentre som er med i finalerunden for å bli SFU denne gangen. SFU-ordningen administreres av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Les mer om årets finalister på NOKUTs sider.

Les hele iEarth-søknaden her.