UiB stabilt plassert på universitetsrangering

Universitetet i Bergen er plassert mellom de 201 til 300 beste universitetene i verden på årets Shanghai-rangering.

Flyfoto Sydneshaugen
STABIL PLASSERING: Universitetet i Bergen beholder plassen sin mellom de 300 beste universitetene i verden på årets Shanghai-rangering.
Foto/ill.:
Helge Hansen/Montag

Hovedinnhold

Den såkalte Shanghai-rangeringen kommer ut hvert år og rangerer de 500 beste universitetene i verden. Universitetet i Bergen (UiB) blir plassert i blokken mellom 201-300, en plassering som har vært stabil siden 2009. Da gjorde UiB et hopp fra 301 til 200-blokken.

– Det er bare å erkjenne at vi ikke gjør det veldig godt på denne rangeringen, men noe av dette må nok samtidig tilskrives hva Shanghai-rangeringen legger vekt på, slik som nobelpriser og naturvitenskap, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiB.

Harvard University er på topp på rangeringen. Åtte av topp ti-universitetene ligger i USA, to fra Storbritannia.

– Slike rangeringer kan være viktige, siden de gir oss en viss indikasjon på hvor vi befinner oss internasjonalt, avslutter Olsen.

I løpet av høsten offentliggjøres også QS World University Rankings og Times Higher Education sine rangeringer over de beste universitetene i verden. Disse og Shanghai-rangeringen er regnet som de viktigste i den akademiske verdenen.