UNIVERSITETSLIV

Tok imot nye studenter i strålende sol

Byen viste seg fra sin absolutt beste side da årets vel 5000 nye UiB-studenter ble ønsket velkommen i Nygårdsparken.

STEMNINGSFULL STUDIESTART: Studentene samlet seg i Nygårdsparken for å ta imot et nytt studieår i strålende sol.
Foto/ill.:
Emil Weatherhead Breistein

Hovedinnhold

– Vi har valgt å ta i bruk parken når vi ønsker dere velkommen til byen fordi vi håper at dere vil ta i bruk parken, til lesing, til ballspill og til sosialt samvær med studievenner, sa Dag Rune Olsen.

Han holdt åpningstalen til nye studenter i Nygårdsparken i Bergen tirsdag 16.august.

For tredje gang ble de nye studentene ønsket velkommen i byens grønne lunge. Åpningsseremonien ble holdt i strålende solskinn.

Livsnerven

Universitetet i Bergen er 70 år i år. Universitetet valgte å legge 70-årsmarkeringen i tilknytning til velkomstseremonien for nye studenter.

– Studentene er selve livsnerven ved et universitet og vi håper at de som i dag starter på sine studier hos oss skal føle seg som en del av den stolte historien, sa rektor Dag Rune Olsen.

Over 5000 studenter har takket ja til studieplass ved Universitetet i Bergen fra høsten av. Blant disse er det internasjonale studenter fra hele 100 nasjoner.

– Internasjonalisering er svært viktig for høyere utdanning. Både norske studenter som tilbringer et semester i utlandet og studenter som kommer hit bidrar til økt kvalitet på både forskning og utdanning, sa Olsen.

– Nordmenn er ikke stive

På plenen treffer vi franske Estelle, Eva og Quentin, samt Max fra Tyskland. De er alle utvekslingsstudenter ved Universitetet i Bergen, og gleder seg over å ta fatt på både studier og livet i Bergen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Norge, og denne muligheten var dermed ypperlig. Så langt har nordmenn vist seg å være alt annet enn stereotypen som et stivt folkeslag. De vi møter er åpne og vennlige, sa Max Braun fra Tyskland.

Braun skal studere et semester i økonomi ved Universitetet i Bergen og skryter av hvor organisert studielivet og tilværelsen i Bergen er.

Kjøp regnklær og gjør noe nytt

Det manglet ikke på gode råd for de kommende studentene under åpningsseremonien. Både rektor, KODE-direktør Karin Hindsbo, ordfører Marte Mjøs Persen og studentrepresentant i universitetsstyret Johanne Vaagland ga studentene gode råd for studietiden.

– Kjøp støvler, engasjer dere i en studentorganisasjon, vær aktiv og spørrende student, finn dine rettigheter og bli kjent med Bergen - her kommer du til å bli lenge, sa Vaagland.

Bergensordfører Marte Mjøs Persen hadde også sine råd:

– Som student anbefaler jeg deg å bruke studentrabattene, kom deg rundt på debatter, teater og konserter og ikke minst i byfjellene. Over alt anbefaler jeg å bruke denne tiden til å gjøre noe du ikke har gjort før, utforsk alle de kulturelle mulighetene som finnes i denne byen, anbefalte Mjøs Persen.

Åpningsseremonien ble avsluttet med De Presno-konsert.