Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

118 UiB-ansatte er i streik. Her finner du oppdatert informasjon om konsekvenser av streiken ved Universitetet i Bergen.
Magnus Lagabøte var middelalderkongen som aldri deltok i krig, men han valde å forsvare dei svakaste av undersåttane sine. For 750 år sidan innførte han den viktige Landslova som endra heile det norske samfunnet.
Driv - Senter for kvinnehelseforskning åpnet tirsdag 21. mai. Helseminister Jan Christian Vestre fikk æren av å være snorklipper.
I en ny undersøkelse ved UiB har man sett hvor mange barn og unge voksne som slutter på ADHD-medisin, i løpet av det første året på medisinen.
Forskerne ble overrasket da de etter mer en 10 000 intervjuer fant at mange av dem som overlever seksuelle overgrep i forbindelse med krig og konflikt, endte opp med å bli mer engasjerte i lokalsamfunnet sitt etterpå.
Akvariet i Bergen inviterte til åpning av sin nyeste utstilling, «Havet i endring». Den nye installasjonen består av et stort akvarium med maneter som senteret sjenerøst har gitt i gave.
Nordiske navn blir stadig mer populære. Men foreldrene velger helst navn som vært lite i bruk tidligere.
Forsker ved UiB, Pierre-Georges Van Wolleghem, synes det er merkelig at det har blitt gjennomført så lite komparativ forskning på politisk kriserespons. Nå har han lyst til å studere akkurat det.
Styringsgruppa for Klimanøytralt UiB har behandlet sak om tildeling av støtte fra Klimafondet og stipendet Grønn master for vårsemesteret. Se hvem som fikk støtte her.
Budsjettrammer for 2025, beredskapsorganisering og status for midlertidige ansettelser var saker universitetsstyret behandlet i torsdagens møte.
– Unge bruker stadig flere timer daglig foran skjermen - mot sin vilje, sier stipendiat Mehri Agai i podcasten UiB Popviten.
En fersk studie fra Universitetet i Bergen viser at kvinner som stumper røyken i svangerskapet kan unngå misforhold mellom størrelsen på fosteret og størrelsen på morkaken.
Bergen og Universitetet i Bergen topper søkerlistene! UiB har størst økning i andel søkere blant de store universitetene. Det viser Samordna opptak sine søkertall for 2024, hvor Bergen nå er Norges nest mest populære studieby.
Tirsdag 9. april 2024 organiserte Universitetet i Bergen et offisielt satellittarranement under Ocean Decade Conference i Barcelona. Her kan du se et opptak av arrangementet.
Ny studie publisert ved Universitetet i Bergen viser en sammenheng mellom inntak av lite fiber under svangerskapet og økt risiko ADHD-symptomer hos barnet ved tre til åtte års alder.
Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) får Christieprisen for sin unike vilje til å skape arenaer som gjør forskning tilgjengelig for allmennheten.
Gikk du glipp av årets Christiekonferanse? Her kan du lese om noen av høydepunktene og se hele konferansen i opptak. Se også bildekavalkade øverst i saken.
– De romerske badene var en yngleplass for bakterier og parasitter, sier historiker Ingvar Mæhle.

Sider