Abonner på nyhetsbrev

Erna Solberg på Havlaben ved UiB

Statsministeren inviterte til toppmøte om havvind ved UiB

På sitt toppmøte for havvind ved UiB peika statsminister Erna Solberg som ein av dei viktigaste ressursane for landet. – Vindkraft til havs vil vere ein viktig ressurs for mange marknadar framover, og vil gi grunnlag for næringsutvikling og -arbeidsplassar her heime, sa statsministeren.

Læringsmiljøprisen 2019
Lars Nyre får læringsmiljøprisen

Lars Nyre fikk studentenes læringspris

–Han er en av de mest engasjerte foreleserne vi har, han er veldig «hands on» og bryr seg om alt vi gjør. Han formidler teori på en måte som vi forstår og har et veldig deltakende undervisningsopplegg for studentene, sier studentene som nominerte ham.

Museplassen

Ny rangering: UiB framleis mest sitert

Times Higher Education, den årlege rangeringa av verdas beste universitet er klar. Universitet i Bergen er i 2019 mellom dei 100 mest siterte universiteta i verda.

UiB Popviten

- Astronauter er stabile og litt flate

Da USA valgte ut astronauter til måneferden ville de ha de tøffeste av de tøffe. I dag leter psykologene etter astronauter som er sosialt omgjengelige og litt flate følelsesmessig. Hør siste UiB Popviten og finn ut om du hadde egnet deg.

En milliard til norsk forskningsinfrastruktur

Forskningsrådet investerer én milliard kroner i forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser over hele landet. Flere UiB-prosjekter er innvilget støtte.

Mennesker

- Overgrep og mobbing har ingen plass på UiB

Fersk rapport viser at mobbing og trakassering er utbredt i UH-sektoren. - Alle våre ansatte og studenter skal oppleve Universitetet i Bergen som et godt sted å studere og arbeide, sier rektor Dag Rune Olsen.

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) på UiB-besøk

100 nye utvekslingsplasser

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) var torsdag på UiB for å dele den gledelige nyheten om at utvekslingsprogrammet Norpart styrkes med minst 100 nye helgrads-utvekslingsplasser nasjonalt.

Arendalsuka 2019
Klimaseilas med Statsraad Lehmkuhl

Klimaseilas for fremtiden

Med vær og vind som drivkraft og tema satte UiB og Bjerknessenteret kursen mot årets Arendalsuke. Ombord på staselige Statsraad Lehmkuhl fikk næringsliv, forskere og klimainteressert ungdom brynt seg på diskusjoner om klimautfordringer og mer naturkrefter enn ventet.

FORSKNING | ELDREHELSE
Bestefar, Samuel og Bettina

Samuel og bestefar blir medforskere

Programleder Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden fra TV2-serien "Samuel og bestefar" blir medforskere i forskningsprosjektet BetterAge, ledet av UiB-professor Bettina Husebø ved SEFAS.

UiB Popviten

- Som å kjøre på tomt batteri

I mai ble det kjent at WHO for første gang anerkjenner utbrenthet som en diagnose. – Å være utbrent er som å kjøre videre selv om batteriet er tomt. Gjerne i måneder eller år, sier førsteamanuensis i klinisk psykologi Aslak Hjeltnes.