Abonner på nyhetsbrev

Arendalsuka 2019
Klimaseilas med Statsraad Lehmkuhl

Klimaseilas for fremtiden

Med vær og vind som drivkraft og tema satte UiB og Bjerknessenteret kursen mot årets Arendalsuke. Ombord på staselige Statsraad Lehmkuhl fikk næringsliv, forskere og klimainteressert ungdom brynt seg på diskusjoner om klimautfordringer og mer naturkrefter enn ventet.

Hovedopptaket 2019
Studenter i aulaen på åpen dag

Hardere konkurranse om de største talentene

Juss, psykologi, medisin, medie- og IKT-fag trekker flest søkere. UiB hevder seg godt i konkurransen om å tiltrekke seg de beste hodene.

Mooc – gratis nettkurs

Studer antikkens byer – gratis på nett

Lær om greske og romerske byer, deres utforming, historie, arkeologi og vår felles europeiske kulturarv. Oppstart 12. september.

HLPF 2019
The University of Bergen delegation at the 2019 High-level Political Forum consisted of (left to right): Tor Halvorsen, Tore Furevik, Edvard Hviding, Kikki Kleiven, and Sverre Ole Drønen.

Styrker vitenskapsdiplomatiske bånd til FN

Universitetet i Bergen deltok på High-level Political Forum I FN for å styrke arbeidet med vitenskapelig rådgivning rettet mot bærekraftsmålene og 2030-agendaen. Det var to uker med hektisk aktivitet, både vitenskapelig og administrativt.

TROND MOHN STIFTELSE 15 ÅR
Silke Appel portrett

Fra ski til Sjögrens syndrom

I barndommen ble Silke Appel dratt med på skiturer til Geilo med familien fra Berlin. I dag er hun forskningsleder og visestyrer ved Broegelmanns forskningslaboratorium i Bergen, takket være støtte fra Trond Mohn stiftelse.

Den store formidlingsprisen 2019
Inga Strumke

Inga når toppen med formidling i sekken

Det er ingen motsetning mellom å hoppe på trampoline på "Newton" og beskrive relativitetsteorien i det konservative tidsskriftet Minerva, mener fysiker Inga Strümke. Nå verdsettes innsatsen med Den store formidlingsprisen for 2019.

FORSKNING | ELDREHELSE
Bestefar, Samuel og Bettina

Samuel og bestefar blir medforskere

Programleder Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden fra TV2-serien "Samuel og bestefar" blir medforskere i forskningsprosjektet BetterAge, ledet av UiB-professor Bettina Husebø ved SEFAS.

UiB Popviten

- Som å kjøre på tomt batteri

I mai ble det kjent at WHO for første gang anerkjenner utbrenthet som en diagnose. – Å være utbrent er som å kjøre videre selv om batteriet er tomt. Gjerne i måneder eller år, sier førsteamanuensis i klinisk psykologi Aslak Hjeltnes.

UiB Popviten

Den moderne maten får oss til å spise for mye

Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.

Avtale mellom UiB og Skatteetaten:
skatteetaten

UiB tar hånd om norsk skatteforskning

UiB og Skatteetaten har felles interesse av å styrke norsk skatteforskning. Mandag signerte UiB og Skatteetaten en avtale som skal sikre oppbygningen av et fagmiljø innen skatterett ved UiB.