Hovedinnhold

Påvist mutasjon
korona illustrasjon

Indisk virusvariant påvist

Det er påvist en indisk virusvariant i en koronaprøve fra en UiB-ansatt. Nærkontakter ble varslet og satt i karantene før helgen. I dag kom beskjeden fra Bergen kommunen om at det dreier seg om en indisk mutasjon.

Valg til UiBs universitetsstyre
Nye medlemmer til universitetsstyret

Her er de nye medlemmene til universitetsstyret

Nå er valgresultatet klart. Disse medlemmene skal representere UiBs ansatte og studenter de neste fire årene.

Christieprisen 2021 til Eide og Akselberg

Christieprisen til Eide og Akselberg

Linda Eide og Gunnstein Akselberg får Christieprisen 2021 for det langvarige arbeidet med å formidle godt språk og språklege fenomen i norsk. – Vi har lagt så mykje sjel, hovud og hjarte i språksjovet vårt, så no er vi berre veldig stolte og glade, seier dei.

ARK-undersøkelsen
Rektor Margareth Hagen og universitetsdirektør Robert Rastad

Fornøyde med ARK-undersøkelsen

Ledelsen ved Universitetet i Bergen er fornøyde med resultatene av årets ARK-undersøkelse, men ser samtidig områder som må forbedres.

Nyhet|Utdanning
Studenter, Det psykologiske fakultet

Mentorordningen skaper trygge studenter og mer engasjement

Treff i mindre grupper gjør det enklere å finne ut av studenttilværelsen, og kan også føre til mer engasjerte studenter.

Universitetshagene

UiB med globalt initiativ for å forhindre artsutryddelse

- Vi må samarbeide globalt for å begrense et pågående tap av biologisk mangfold, sier Michael Pirie, fra Universitetshagene ved UiB.

jente sitter foran pcen på rommet sitt

Følg disse ti budene for digital læring, oppfordrer ekspert

Mange forelesere gjør det samme på nett som de ville gjort i klasserommet. Da blir det ikke optimal læring, sier ekspert på digital læring.

Kandidatundersøkelsen 2020:
bilde av sydneshaugen skole

UiB-utdanning fører til jobb

Nye tall fra Kandidatundersøkelsen viser at ni av ti personer som tar en mastergrad ved UiB har relevant jobb to år etter endt utdanning. - Gledelig, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

#RealUtfordring

#Realutfordring – Slik skal Vipps få sitt internasjonale gjennombrudd

Ti realfagsstudenter – to lag – 30 timer og en real utfordring. Se hvem Vipps mener kom opp med den beste løsningen!

Styrker UiBs internasjonale rolle:
Forskersamarbeid

Skal utvikle framtidas marine forskningsledere

UiB sørger for at FNs havtiår får en flyvende start gjennom å utvikle en ny generasjon marine forskere og beslutningstakere. I det nye SEAS-programmet skal næringsliv, forvaltning og UiBs tverrfaglige marine satsing sikre bærekraftig bruk av havet.