Abonner på nyhetsbrev

Romforskning
romforskning ved BCSS

Birkelandsenteret med nøkkelrolle i nytt NASA-prosjekt

Satellittprosjektet EZIE er utvalgt av NASA til å studere elektriske strømmer i Jordens atmosfære. Forskere ved Birkelandsenteret for romforskning ved UiB har en sentral rolle i prosjektet.

Aarebrotforelesningen 2021
Kikki Kleiven

Kikki er klar for maratonforelesning

Kikki Flesche Kleiven er klar for å holde årets Aarebrotforelesning. For å engasjere publikum i 200 minutter vil hun variere mellom flere formidlingsmetoder og kanskje prøve å overraske seg selv underveis.

Margareth Hagen, rektor ved UiB

Margareth Hagen er ny rektor ved UiB

Styret ved Universitetet i Bergen har vedtatt at Margareth Hagen overtar som rektor ved UiB for resten av funksjonstiden.

Magnus Haalnd på feltarbeid i Blombos Cave

Tett på livet til våre eldste forfedre

Nye analysemetoder av mikroskopiske sandkorn viser for første gang hvordan mennesker som levde for mellom 100 000 og 70 000 år siden organiserte boplassene sine. De nye metodene kan også forklare hvorfor nettopp disse menneskene utviklet evnen til å lage smykker og kunstgjenstander.

Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Vedtok ekstern gjennomgang av praksisportal-sak

Styret ved Universitetet i Bergen har vedtatt rammene for den eksterne gjennomgangen av prosessen rundt etableringen av en praksisportal.

Fremragende forskning

25 vil bli Senter for fremragende forskning

25 av de fremste fagmiljøene ved UiB ønsker å bli en del av Forskningsrådets SFF-ordning.

Tildeling frå Kunnskapsdepartementet:
bilde av sydneshaugen skole

1,4 millionar kroner er på veg til studentane i vest

Kunnskapsdepartementet har løyva i alt ti millionar kroner som skal gå til ulike sosiale tiltak.

Tildeling
Bilde av musehagen

Støtte til 27 forskningsprosjekter ved UiB

Forskningsrådet har 16. desember tildelt midler til 27 prosjekter ved Universitetet i Bergen.

Universitetsstyret 2020-2021

Universitetsstyret ber om ekstern gjennomgang av arbeidslivsportal

Det ble klart i et ekstraordinært styremøte 23.desember med arbeidslivsportalen som tema.

UTILREGNELIGHET | STRAFFERETT
Psykose, Utilregnelighet, UiB.

Skal utvikle strafferettens kunnskap om utilregnelighet og psykose

Hvorfor og hvordan har psykose betydning for når personer defineres som utilregnelige og fraskrives straffeansvar? Det skal professor Linda Gröning ved Det juridiske fakultet finne et nyansert svar på med 12 millioner kroner fra Forskningsrådet.