Abonner på nyhetsbrev

TROND MOHN STIFTELSE 15 ÅR
Silke Appel portrett

Fra ski til Sjögrens syndrom

I barndommen ble Silke Appel dratt med på skiturer til Geilo med familien fra Berlin. I dag er hun forskningsleder og visestyrer ved Broegelmanns forskningslaboratorium i Bergen, takket være støtte fra Trond Mohn stiftelse.

Bergen Summer Research School
Bergen Research Summer School

Skapte miniatyr-FN i Bergen

Nær 90 ph.d.-kandidater fra 34 land er nå samlet på den årlige Bergen Summer Research School, med «vitenskap og diplomati» som tema.

UiB Popviten

- Som å kjøre på tomt batteri

I mai ble det kjent at WHO for første gang anerkjenner utbrenthet som en diagnose. – Å være utbrent er som å kjøre videre selv om batteriet er tomt. Gjerne i måneder eller år, sier førsteamanuensis i klinisk psykologi Aslak Hjeltnes.

Den store formidlingsprisen 2019
Inga Strumke

Inga når toppen med formidling i sekken

Det er ingen motsetning mellom å hoppe på trampoline på "Newton" og beskrive relativitetsteorien i det konservative tidsskriftet Minerva, mener fysiker Inga Strümke. Nå verdsettes innsatsen med Den store formidlingsprisen for 2019.

MCB Future Week
David Carrol

– Nordmenn må verne om private data, seier professoren som fekk Facebook i kne.

David Carroll saksøkte Cambridge Analytica og vann. No kjem professoren som fekk Facebook til å vakle til MCB Future Week i Bergen. Han ber nordmenn om å vakne.

FORSKNING | ELDREHELSE
Bestefar, Samuel og Bettina

Samuel og bestefar blir medforskere

Programleder Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden fra TV2-serien "Samuel og bestefar" blir medforskere i forskningsprosjektet BetterAge, ledet av UiB-professor Bettina Husebø ved SEFAS.

UiB Popviten

Den moderne maten får oss til å spise for mye

Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.

Avtale mellom UiB og Skatteetaten:
skatteetaten

UiB tar hånd om norsk skatteforskning

UiB og Skatteetaten har felles interesse av å styrke norsk skatteforskning. Mandag signerte UiB og Skatteetaten en avtale som skal sikre oppbygningen av et fagmiljø innen skatterett ved UiB.

KD-topper på besøk til MCB:
dag rune olsen

– Kraften som ligger i MCB er formidabel

Torsdag ble en delegasjon fra Kunnskapsdepartementet invitert inn i mediebyens suksessformel. Her fikk de vite hvordan studenter, journalister, teknologibedrifter og forskere arbeider sammen for å levere fremtidens mediebrukere godt innhold på nye plattformer.

Rektorene ved Stuttgart og UiB

Rektor underteikna avtale med University of Stuttgart

Samarbeidsavtalen som blei underteikna skal sikre framtidig samarbeid innan utdanning og forsking.