Abonner på nyhetsbrev

Open access-forhandlinger
illustrasjon av en bunke tidsskrifter oppå hverandre

Krever en bedre publiseringsavtale

De norske universitetene arbeider for å sikre at offentlig finansiert forskning er åpent tilgjengelig.  De står nå samlet i et krav om en bedre avtale enn den som er skissert av Elsevier.

Meltzerprisen
Eystein Jansen

Eystein Jansen tildelt Meltzers ærespris

Professor Eystein Jansen ble fredag kveld tildelt Meltzers ærespris for fremragende forskning. Også Hans Fredrik Marthinussen, Selina Våge og Adrian Drazic ble hedret med Meltzerpriser.

Studiebarometeret 2018
Studenter

Økt tilfredshet blant UiB-studentene

​​​​​​​Små forskjeller fra i fjor, men studentene ved UiB trives alt i alt bedre. Det viser Studiebarometeret 2018. I den omfattende studentundersøkelsen får blant annet den nye journalistikkutdanningen svært gode tilbakemeldinger fra studentene.

Åpning av Diskuterbar

Nytt møtested for SV-studentene

Mer enn 50 frivillige står nå klare til å drive det nye faglig-sosiale møtestedet for SV-studentene; Diskuterbar.

FORSKNING | DIARÉ
Ung mann på toalettet

Vanlig å oppsøke lege ved diaré

En UiB-studie viser at nesten 130 000 personer i året går til legen på grunn av diaré. Det utgjør én prosent av alle legebesøk i Norge. Små barn og unge voksne går hyppigst.

Hvalflytting

Nå flytter hvalene tilbake til museet

Når dyrene skal tilbake til Universitetsmuseet, stiller de største først i køen. Aller først var den nå berømte blekhodenebbhvalen som strandet på Sotra med magen full av plast.

Ny bok
ubb-trom-038

Forskeren som ble portrettfotograf

I 1882 dro Sophus Tromholt til Kautokeino for å forske på nordlys. Men det var kameraet som ble med på lasset som skulle gjøre ham berømt. De unike bildene av den samiske lokalbefolkningen er i dag på Unescos verdens hukommelse-liste, og for første gang gis hele fotosamlingen hans ut i bokform.

UiB-studenter fikk stipend av TV2

Seks masterstudenter ved UiB fikk onsdag utdelt TV2s studentstipend. Formålet er blant annet å bygge kunnskap og kompetanse med høy relevans for mediebransjen.

FORSKNINGSRÅDET
Pinar Heggernes

Går inn i Forskningsrådet

Pinar Heggernes fra UiB er utnevnt til nytt styremedlem i Forskningsrådet. - Dette er noe av det viktigste en akademiker i Norge kan bidra med, sier Heggernes.

Senter for undersøkende journalistikk

- Riktig tidspunkt for grave-satsing

- Dette senteret kan spille en viktig rolle i å få frem flere graveprosjekter, ved å tilby både tid, ressurser og kompetanse, sa generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, da hun åpnet UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk onsdag.