Abonner på nyhetsbrev

Fortsetter ved UiB
Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen

Dag Rune Olsen fortsetter ved UiB

Rektor Dag Rune Olsen er ikke innstilt til jobben som ny rektor ved NTNU, og fortsetter dermed ved Universitetet i Bergen.

Forskningsmidler
Forskere i gruppen som skal samarbeide om prosjektet SiGS

Midler til tre samarbeidsprosjekter

Universitetet i Bergen har fått midler fra Forskningsrådet til tre forskningsprosjekter som skal bidra til å løse samfunnsutfordringer sammen med næringslivet.

TMS Starting Grant 2019
TMS Starting Grants 2019

Fikk tidlig julegave fra Trond Mohn stiftelse

Jenny Mjösberg, Karl Magnus Laundal og Eirik Hovden er mottakere av TMS Starting Grant 2019. De tre får med det bygge opp hver sin forskergruppe ved Universitetet i Bergen.

HRS4R
HR Excellence in research logo

Prestisjetung status for UiB

EU-kommisjonen har tildelt Universitetet i Bergen status som HR Exellence in research.

Administrasjonens julebord
Julebord i sentraladministrasjonen til UiB 2019.

Menyen er klar

Det er knyttet mye spenning til hva kveldens julebordmeny for administrasjonen på UiB skal inneholde. Hele tre kokker er i sving for å klargjøre den spesialkomponerte maten til kveldens fest.

Aarebrotforelesningen
Jørn Øyrehagen Sunde

Skal holde Aarebrotforelesningen 2020

1000 år med rettshistorie på 200 minutter – og hvorfor er demokratiet under press i dag? Jørn Øyrehagen Sunde holder Aarebrotforelesningen i januar.

Klimanøytralt UiB
Styremøte ved UiB torsdag 28. november

Vedtok tiltak for å nå klimamålene

Styret ved Universitetet i Bergen har vedtatt ny reisepolicy, men ble ikke enige om å opprette av klimafond.

Bærekraftsmålene
SDG UiB

- Universitetene kan utgjøre en forskjell for 2030-agendaen

Foreslår at UNESCO og Norge samarbeider om å etablere en global arbeidsgruppe med forskere og akademikere som skal jobbe med FNs bærekraftmål.

Uninett_Innovasjonspris

Innovasjonspris til UiB

Universitetet i Bergen er vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019. Målet med vinnerprosjektet er å tilby samme brukeridentitet, helt fra samordna opptak til emeritus.

Klimanøytralt UiB
bilde av co2 og tog

Se forslaget til ny reisepolicy

- Målet er å kutte CO2-utslippene med ti prosent sammenlignet med fjoråret, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.