Abonner på nyhetsbrev

#klimavenn
Morven og Mari

Morven og Mari utfordrer familier til å ta klimagrep

I en UiB-utviklet tv-serie ser fire familier i Bergen på løsninger for å kutte egne klimagassutslipp. Våre forskere er oppsøkende hjelpere.

Styrker UiBs internasjonale rolle:
Forskersamarbeid

Skal utvikle framtidas marine forskningsledere

UiB sørger for at FNs havtiår får en flyvende start gjennom å utvikle en ny generasjon marine forskere og beslutningstakere. I det nye SEAS-programmet skal næringsliv, forvaltning og UiBs tverrfaglige marine satsing sikre bærekraftig bruk av havet.

UiB FRAM
Universitetsmuseet og muséhagen.

UiB FRAM - hva vet vi så langt

I høst gjennomførte UiB en undersøkelse blant vitenskapelig ansatte for å kartlegge deres rammer for å drive forskning. Det er oppløftende resultater, men også noen forbedringspunkter. Resultatene er en del av prosjektet UiB FRAM, og det skal levere en samlet rapport til universitetsstyret i juni.

Horizon 2020
MSCA IF Results Poster

Ni forskarar får mobilitetsstipend frå EU

Universitetet i Bergen får ni internasjonale mobilitetsstipend frå Marie Skłodowska-Curie Actions for 2020. Fem stipend går til Matnat.

REV Ocean

UiB og REV Ocean inngår ambisiøst samarbeid

REV Ocean og Universitetet i Bergen (UiB) signerte 16. februar en avtale som markerer begynnelsen på et ambisiøst samarbeid om bærekraftig hav og nye løsninger.

Tre utgaver av samme mann, med ulike ansiktsutrykk

Framveksten av "pandemipersonligheter" skaper konflikt

UiB-forsker Mimi E. Lam har nylig publisert en kommentar om konsekvensene av ulike personlighetstyper som oppstår som følge av koronapandemien.

Studiebarometeret:
bilde av universitetsbiblioteket

UiB-studentene savner fysisk undervisning og studievenner

Studiebarometerets tall fra 2020 viser at UiB-studentene i trives på studiet de har valgt. Likevel oppgir 7 av 10 studenter at digital undervisning ikke kan erstatte fysisk undervisning.

Minnemarkering for Plasthvalen
plasthvalen 4 år etter

Plasthvalen - fire år etter

- Med denne markeringen vil Arven etter Plasthvalen og Universitetet i Bergen bidra til at Plasthvalens budskap ikke blir glemt; havets helse står på spill og vi må handle nå.

Illustrasjon UiB Innsikt

Ny runde med UiBs lørdagsseminarer UiB Innsikt

Universitetet i Bergen og Studentersamfunnet inviterer til nye lørdagsseminarer med kunnskapsbaserte perspektiver på aktuelle tema.

Romforskning
romforskning ved BCSS

Birkelandsenteret med nøkkelrolle i nytt NASA-prosjekt

Satellittprosjektet EZIE er utvalgt av NASA til å studere elektriske strømmer i Jordens atmosfære. Forskere ved Birkelandsenteret for romforskning ved UiB har en sentral rolle i prosjektet.