Abonner på nyhetsbrev

Samarbeidsavtale
Signerte avtale med NAV Vestland

Signerte samarbeidsavtale med NAV

Universitetet og NAV har inngått en gjensidig avtale om kompetanseutvikling, samarbeid om arbeidsrelevans og forskning og utvikling.

Studiebarometeret 2019
studenter ved studiestart

Jevnt over tilfreds med studiene

Små endringer fra fjoråret, men alt i alt trives studentene litt bedre. Det viser UiB-studentenes tilbakemelding i årets Studiebarometer. Studentene opplever studiene som både faglig utfordrende og inspirerende.

Aarebrotforelesinga 2020
Aarebrotforelesningen Jørn Sunde strekker hendene i været

Siger i Aarebrot-bakken

– Det er som å køyre ned ei fjellside på ski, der den farten du får er eit resultat av energien frå publikum! Det seier ein letta og glad Jørn Øyrehagen Sunde etter å ha kome seg gjennom svart løype i formidling med god gli.

Gammastråler, illustrasjon

På framsida av Science med romforsking frå UiB

Science er eitt av dei mest anerkjente vitskaplege tidsskrifta i verda. I januar er framsida via ny forsking frå UiB, med data henta frå Den internasjonale romstasjonen.

Forskning og innovasjon
Portretter av Margareth Hagen og Elisabeth Maråk Støle

Skal styrke samarbeidet med NORCE

Tettere samarbeid mellom NORCE og Universitetet i Bergen (UiB) skal gi bedre og mer relevant forskning og innovasjon. En arbeidsgruppe utarbeider nå tiltak som skal forenkle samarbeidet.

Horisont 2020
Portrett av Eivind Seland

Utenlandske forskere til Bergen med EU-finansiering

Seks europeiske forskere har fått EU-finansiering til forskeropphold ved Universitetet i Bergen gjennom programmet Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Fire av seks stipender går til forskningsprosjekter i samarbeid med Det humanistiske fakultet.

TMS Starting Grant 2019
TMS Starting Grants 2019

Fikk tidlig julegave fra Trond Mohn stiftelse

Jenny Mjösberg, Karl Magnus Laundal og Eirik Hovden er mottakere av TMS Starting Grant 2019. De tre får med det bygge opp hver sin forskergruppe ved Universitetet i Bergen.

Forskningsmidler
Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Forskningsmidler til 23 prosjekter ved UiB

Forskningsrådet har delt ut rundt 220 millioner kroner til banebrytende forskningsprosjekter ved Universitetet i Bergen.

Forskningsskip
Forskningsfartøyet Kronprins Håkon

UiB får leie forskningsfartøyet Kronprins Haakon

Universitetet i Bergen og UiT Norges arktiske universitet har inngått avtale som sikrer UiBs forskere tilgang til et av verdens mest avanserte forskningsskip.

Uninett_Innovasjonspris

Innovasjonspris til UiB

Universitetet i Bergen er vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019. Målet med vinnerprosjektet er å tilby samme brukeridentitet, helt fra samordna opptak til emeritus.