Abonner på nyhetsbrev

Artikkel i Science
Hav, illustrasjonsbilde

En varmere verden er en mer kaotisk verden

Ny forskning viser at havsirkulasjonen er et vippepunkt som kan endre klimasystemet. Å passere et slikt vippepunkt kan innebere sivilasjonstruende endringer og en rask overgang fra en tilstand til en annen.

Koronaviruset
Andras Trohjell og Margareth Hagen

Ber alle om å ta vare på hverandre

Studentene ved Universitetet i Bergen har brått fått en ny studiehverdag. Prorektor og studentleder oppfordrer alle om å ta vare på hverandre, og gjerne ta en ekstra telefon til folk som sitter i karantene.

KORONA-VIRUS | MEDISINHISTORIE
Spanskesyken.

– Spanskesyken er årsaken til korona-frykt

Verden har vært rammet av flere epidemier. En av de verste var spanskesyken som herjet mellom 1918 og 1920 og tok sannsynligvis flere liv enn første og andre verdenskrig, til sammen.

Koronavirus
Medborgerpanelet DIGSCORE

Hvordan reagerer du på pandemien?

Nå vil forskerne finne ut hva du tenker og gjør når det er pandemi.

Samarbeidsavtale
Signerte avtale med NAV Vestland

Signerte samarbeidsavtale med NAV

Universitetet og NAV har inngått en gjensidig avtale om kompetanseutvikling, samarbeid om arbeidsrelevans og forskning og utvikling.

Horisont 2020
Portrett av Eivind Seland

Utenlandske forskere til Bergen med EU-finansiering

Seks europeiske forskere har fått EU-finansiering til forskeropphold ved Universitetet i Bergen gjennom programmet Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Fire av seks stipender går til forskningsprosjekter i samarbeid med Det humanistiske fakultet.

TMS Starting Grant 2019
TMS Starting Grants 2019

Fikk tidlig julegave fra Trond Mohn stiftelse

Jenny Mjösberg, Karl Magnus Laundal og Eirik Hovden er mottakere av TMS Starting Grant 2019. De tre får med det bygge opp hver sin forskergruppe ved Universitetet i Bergen.

Forskningsmidler
Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Forskningsmidler til 23 prosjekter ved UiB

Forskningsrådet har delt ut rundt 220 millioner kroner til banebrytende forskningsprosjekter ved Universitetet i Bergen.

Forskningsskip
Forskningsfartøyet Kronprins Håkon

UiB får leie forskningsfartøyet Kronprins Haakon

Universitetet i Bergen og UiT Norges arktiske universitet har inngått avtale som sikrer UiBs forskere tilgang til et av verdens mest avanserte forskningsskip.

Uninett_Innovasjonspris

Innovasjonspris til UiB

Universitetet i Bergen er vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019. Målet med vinnerprosjektet er å tilby samme brukeridentitet, helt fra samordna opptak til emeritus.