Abonner på nyhetsbrev

Entreprenørskap og innovasjon
STUD-ENT

Millioner til innovative studenter

Med utspring fra hver sin kunnskapsklynge kom to UiB-prosjekter seg gjennom nåløyet, og ble tildelt en million kroner hver i Forskningsrådet sitt innovasjonsprogram STUD-ENT.

Veggmaleri med teksten The future is Europe

Slik vil de lage fremtidens universitet

Syv europeiske universiteter har inngått avtale om å danne Arqus European University Alliance. Gjennom tett samarbeid skal de bygge universiteter som bringer videre det beste fra den europeiske kulturarven.

UiB Popviten

Den moderne maten får oss til å spise for mye

Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.

Holbergprisen
Logo Holbergprisen ENG liggande
jun 03

Program for Holberguken 2019

Bli med på feiringen av årets prisvinnere under Holberguken, som i år er lagt til 3.– 6. juni i Bergen og Oslo.

Viserektor og fakultetsleiing jublar

U. Pihl får 60 millionars makeover

Samfunnsvitarane sitt studentbygg blir pilot for framtidas læringsarenaer ved UiB. U. Pihl skal forvandlast frå traust skulebygning til eit hus for moderne læring no som Kunnskapsdepartementet og UIB spyttar i 60 millionar.

Ny Podcast
Universet

Hvordan fungerer egentlig universet?

I april så vi verdens første bilde av et sort hull. Men hvorfor er de så vanskelige å fotografere? I første episode av UiB Popviten gir stipendiat Inga Strümke deg innføringen du trenger for å forstå universet.

Revidert strategi 2019-2022

Kunnskap som former samfunnet

UiB lanserer 25. mars sin reviderte strategi 2019-2022; Kunnskap som former samfunnet. Humaniora, bærekraft og digitalisering er blant områdene som nå skal bli enda mer synlig.

Åpning av nytt brusselkontor

UiB åpnet nytt Brusselkontor

3. mai var det offisiell åpning av UiB sitt nye Brusselkontor, i hjertet av det europeiske kvartalet.

ALREK HELSEKLYNGE
Iselin Nybø legger virtuell grunnstein

La ned virtuell grunnstein til Alrek helseklynge

Statsråd Iselin Nybø (V) la ned grunnsteinen til Alrek helseklynge, i digital utgave.

Bergen senter for hjerneplastisitet

4-dagarsbehandlinga til USA

The Bergen 4-day treatment (B4DT), som er ei intensiv behandling mot angst og tvangslidingar utvikla i Bergen, vert no eksportert til Houston.