Abonner på nyhetsbrev

Aarebrotforelesningen
Jørn Øyrehagen Sunde

Skal holde Aarebrotforelesningen 2020

1000 år med rettshistorie på 200 minutter – og hvorfor er demokratiet under press i dag? Jørn Øyrehagen Sunde holder Aarebrotforelesningen i januar.

Bærekraftsmålene
SDG UiB

- Universitetene kan utgjøre en forskjell for 2030-agendaen

Foreslår at UNESCO og Norge samarbeider om å etablere en global arbeidsgruppe med forskere og akademikere som skal jobbe med FNs bærekraftmål.

UiB i Uganda
UiB og SMUG i Uganda

Viser støtte til seksuelle minoriteter i Uganda

Ledere fra Universitetet i Bergen viser støtte til seksuelle minoriteter i Uganda. Regjeringen i landet ønsker dødsstraff for homofile.

Uninett_Innovasjonspris

Innovasjonspris til UiB

Universitetet i Bergen er vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019. Målet med vinnerprosjektet er å tilby samme brukeridentitet, helt fra samordna opptak til emeritus.

Klimanøytralt UiB
bilde av co2 og tog

Se forslaget til ny reisepolicy

- Målet er å kutte CO2-utslippene med ti prosent sammenlignet med fjoråret, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.

FRAMRAGENDE UNDERVISER
Ingunn Lunde

Ingunn Lunde får status som Fremragende underviser

En av Ingunn Lundes fremtidsplaner er å etablere en egen formidlingsfestival for studenter. Nå blir hun merittert for arbeidet hun gjør med undervisningskvaliteten ved fakultetet.

Universitetsmuseet, naturhistorie
Kø utenfor Universitetsmuseet, naturhistorie

Rekordbesøk på Universitetsmuseet

Bare to uker etter gjenåpningen av Universitetsmuseet har besøkstallene nådd 15.000, og den gamle dagsrekorden er nesten doblet.

Klimanøytralt UiB
UiB skal bli klimanøytralt i 2030

UiB kutter 9 tonn CO2 i året

Universitetet i Bergen tar grep med å redusere klimaavtrykket. - All kontorrekvisita skal være miljømerket hos oss, sier universitetsdirektøren.

Språkpolitiske retningslinjer
direktør, rektor og prorektor på styremøtet

Skal være et språklig forbilde

Universitetet i Bergen skal være et språklig forbilde for norsk utdanning, kultur- og samfunnsliv.

Media Futures
christoff Trattner spaserer i gangen med robot

Vil utvikle ansvarlig medieteknologi for nær 300 millioner

Forskingsmiljøet og medieaktørene på MCB vil etablere et senter der man utvikler ansvarlig medieteknologi for fremtiden. – Når robotene inntar redaksjonene er det et skrikende behov for å ivareta forhold som etikk og personvern, sier senterlederen.