Abonner på nyhetsbrev

Media Futures
christoff Trattner spaserer i gangen med robot

Vil utvikle ansvarlig medieteknologi for nær 300 millioner

Forskingsmiljøet og medieaktørene på MCB vil etablere et senter der man utvikler ansvarlig medieteknologi for fremtiden. – Når robotene inntar redaksjonene er det et skrikende behov for å ivareta forhold som etikk og personvern, sier senterlederen.

Klimadebatt:
Bilde av badge
nov 01

Klimanøytralt UiB: Ta del i klimadebatten

Hvordan skal vi nå målet om klimanøytralitet innen 2030? Dette er tema når UiB-ledelsen inviterer til en åpen debatt for alle ansatte og studenter ved UiB.

UiB Popviten

Klimakrisen - en overlevelsesguide

Mens resten av Europa kutter i klimagassutslippene sine, slipper Norge ut stadig mer. Den nyeste episoden av UiB Popviten gir deg full oversikt over klimakrisen. Hvor må vi kutte først og hvor mye vil det ha å si?

Æresdoktorer 2019
Æresdoktorpromosjon 2019

Hedret æresdoktorene i Universitetsaulaen

Ti personer mottok utmerkelsen Æresdoktor ved Universitetet i Bergen i æresdoktorutnevnelsen 15. oktober.

ARQUS
ARQUS-signering

Signerte samarbeidsavtale

Rektorer fra syv europeiske universiteter har signert avtalen om å danne Arqus European University Alliance. Nettverk skal styrke samarbeid innen undervisning, forskning og samfunnskontakt.

Museplassen

Ny rangering: UiB framleis mest sitert

Times Higher Education, den årlege rangeringa av verdas beste universitet er klar. Universitet i Bergen er i 2019 mellom dei 100 mest siterte universiteta i verda.

Mennesker

- Overgrep og mobbing har ingen plass på UiB

Fersk rapport viser at mobbing og trakassering er utbredt i UH-sektoren. - Alle våre ansatte og studenter skal oppleve Universitetet i Bergen som et godt sted å studere og arbeide, sier rektor Dag Rune Olsen.

En milliard til norsk forskningsinfrastruktur

Forskningsrådet investerer én milliard kroner i forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser over hele landet. Flere UiB-prosjekter er innvilget støtte.

Arendalsuka 2019
Klimaseilas med Statsraad Lehmkuhl

Klimaseilas for fremtiden

Med vær og vind som drivkraft og tema satte UiB og Bjerknessenteret kursen mot årets Arendalsuke. Ombord på staselige Statsraad Lehmkuhl fikk næringsliv, forskere og klimainteressert ungdom brynt seg på diskusjoner om klimautfordringer og mer naturkrefter enn ventet.

UiB Popviten

- Som å kjøre på tomt batteri

I mai ble det kjent at WHO for første gang anerkjenner utbrenthet som en diagnose. – Å være utbrent er som å kjøre videre selv om batteriet er tomt. Gjerne i måneder eller år, sier førsteamanuensis i klinisk psykologi Aslak Hjeltnes.