Abonner på nyhetsbrev

Samordna opptak 2020
Studiestart UiB 2019

Rekordmange søkere til UiB

UiB har i 2020 de høyeste søkertallene til grunnstudier noensinne. Med 11 660 søkere med UiB som førstevalg utgjør dette en økning på nær 12 prosent sammenlignet med fjoråret.

Gjenåpner UiB
Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Gradvis gjenåpning av Universitetet

Mandag 27. april åpnes det for tilgang til laboratorier og annen forskningsinfrastruktur for dem som er avhengig av tilgang for å sluttføre sitt arbeid i løpet av 2020.

FORSKNING | COVID-19
Kristin Greve-Isdahl Mohn og Rebecca Cox

Forsker på immunforsvarets korona-angrep

Siden 9. mars har UiB-forskere studert blodprøver fra både pasienter og helsepersonell for å se hvordan immunforsvaret reagerer på korona-viruset. Målet er å bidra til en fremtidig trygg og effektiv vaksine.

Korona-dugnad
Gir bort smittevernutstyr

Gir pallar med smittevernutstyr til Helse Bergen

Vernehanskar, vernebriller, kirurgiske masker og laboratoriefrakkar blir i desse dagar samla inn i store mengder på UiB. Smittevernutstyret blir gitt bort til Helse Bergen som tek det i bruk på sjukehus, i ambulansane og på legevakta.

Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Oppretter krisefond for internasjonale studenter

Universitetet i Bergen oppretter krisefond for å hjelpe internasjonale studenter økonomisk. Ordningen gjelder studenter som faller utenfor Lånekassen og andre støtteordninger.

Biler på parkeringsplass illustrasjon

Reduserer antall parkeringsplasser

Universitetet i Bergen reduserer antallet parkeringsplasser for ansatte og studenter med 130 plasser fra 1. juli.

Klimanøytralt UiB:
UiBs klimaregnskap er klart

- Det komplette klimaregnskapet vil være et viktig redskap i arbeidet med å vurdere effekten av tiltakene våre, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.

Koronaviruset
Andras Trohjell og Margareth Hagen

Ber alle om å ta vare på hverandre

Studentene ved Universitetet i Bergen har brått fått en ny studiehverdag. Prorektor og studentleder oppfordrer alle om å ta vare på hverandre, og gjerne ta en ekstra telefon til folk som sitter i karantene.

Artikkel i Science
Hav, illustrasjonsbilde

En varmere verden er en mer kaotisk verden

Ny forskning viser at havsirkulasjonen er et vippepunkt som kan endre klimasystemet. Å passere et slikt vippepunkt kan innebere sivilasjonstruende endringer og en rask overgang fra en tilstand til en annen.

KORONA-VIRUS | MEDISINHISTORIE
Spanskesyken.

– Spanskesyken er årsaken til korona-frykt

Verden har vært rammet av flere epidemier. En av de verste var spanskesyken som herjet mellom 1918 og 1920 og tok sannsynligvis flere liv enn første og andre verdenskrig, til sammen.