Abonner på nyhetsbrev

Klimanøytralt UiB
UiB skal bli klimanøytralt i 2030

UiB kutter 9 tonn CO2 i året

Universitetet i Bergen tar grep med å redusere klimaavtrykket. - All kontorrekvisita skal være miljømerket hos oss, sier universitetsdirektøren.

Æresdoktorer 2019
Æresdoktorpromosjon 2019

Hedret æresdoktorene i Universitetsaulaen

Ti personer mottok utmerkelsen Æresdoktor ved Universitetet i Bergen i æresdoktorutnevnelsen 15. oktober.

ARQUS
ARQUS-signering

Signerte samarbeidsavtale

Rektorer fra syv europeiske universiteter har signert avtalen om å danne Arqus European University Alliance. Nettverk skal styrke samarbeid innen undervisning, forskning og samfunnskontakt.

Universitetsmuseet, naturhistorie
Naturhistorisk museum, det etterlatte dyrene

Møt de etterlatte

Når Universitetsmuseet åpner 14. oktober er det ikke alle som får være med. Møt dyrene som aldri får flytte hjem igjen.

Horisont 2020
Hakan Sicakkan

Stort migrasjonsprosjekt til UiB

UiB-forsker Hakan G. Sicakkan skal lede det EU-støttede prosjektet PROTECT, som skal følge FNs to nye globale plattformer om migrasjon og flyktninger tett i årene som kommer.

Museplassen

Ny rangering: UiB framleis mest sitert

Times Higher Education, den årlege rangeringa av verdas beste universitet er klar. Universitet i Bergen er i 2019 mellom dei 100 mest siterte universiteta i verda.

Mennesker

- Overgrep og mobbing har ingen plass på UiB

Fersk rapport viser at mobbing og trakassering er utbredt i UH-sektoren. - Alle våre ansatte og studenter skal oppleve Universitetet i Bergen som et godt sted å studere og arbeide, sier rektor Dag Rune Olsen.

En milliard til norsk forskningsinfrastruktur

Forskningsrådet investerer én milliard kroner i forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser over hele landet. Flere UiB-prosjekter er innvilget støtte.

Arendalsuka 2019
Klimaseilas med Statsraad Lehmkuhl

Klimaseilas for fremtiden

Med vær og vind som drivkraft og tema satte UiB og Bjerknessenteret kursen mot årets Arendalsuke. Ombord på staselige Statsraad Lehmkuhl fikk næringsliv, forskere og klimainteressert ungdom brynt seg på diskusjoner om klimautfordringer og mer naturkrefter enn ventet.

UiB Popviten

- Som å kjøre på tomt batteri

I mai ble det kjent at WHO for første gang anerkjenner utbrenthet som en diagnose. – Å være utbrent er som å kjøre videre selv om batteriet er tomt. Gjerne i måneder eller år, sier førsteamanuensis i klinisk psykologi Aslak Hjeltnes.