Hovedinnhold

Nyhet
Anne Marit Bjørneflaten holder åpningstale på konferansen Digitalisering i høyere utdanning

Fylte aulaen til digitaliseringskonferanse

Torsdag 3. november arrangerte Universitetet i Bergen, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse og Sikt den nasjonale konferansen Digitalisering i høyere utdanning 2022.

Nyhet - Forskning
Portrett av Eystein Jansen

Eystein Jansen blir visepresident i ERC

Klimaforsker Eystein Jansen er valgt som visepresident i Det europeiske forskningsrådet (ERC). Han er den første norske forskeren som går inn i ledelsen i europeisk forsknings elitedivisjon.

Demonstrasjon
Dekan ved KMD, Frode Thorsen, under demonstrasjonen torsdag.

Universitetet i Bergen samlet i kamp for nytt Griegakademi

UiB mobiliserer bredt for å sikre videre prosjektering av Griegakademiet. 27. oktober arrangerte studentene, ved Studentparlamentet og Kunstnerisk Studentutvalg, demonstrasjon for finansiering av et nytt bygg for utdanningen ved instituttet.

Romforskning
Nordlys sett fra Den internasjonale romstasjonen. Innfelt i bildet er romforsker Karl Laundal.

Fyller kunnskapshull om det nære verdensrommet

Romforsker Karl Magnus Laundal er sentral i flere internasjonale prosjekter om hvordan jorden er koblet til verdensrommet. Forskningen kan blant annet føre til bedre forståelse av nordlys og fenomener som påvirker satellitter og teknologi på jordens overflate.

Havrelatert forskning
Rector Margareth Hagen speaking

Vil påvirke prioriteringene i Horisont Europa

Universitetet i Bergen (UiB) og NORCE har gått sammen om å gi innspill til EU-kommisjonen om havrelatert forskning og innovasjon i Horisont Europa. Les hovedpunktene her.

UiB Popviten, episodegrafikk "Grøss fra folketroen" - bilde av mørk skog

– De underjordiske forsvant med det elektriske lyset

– I det gamle bondesamfunnet fortalte man sagn om hva som kunne finnes i den utemmede og mørke villmarken, forteller folklorist og professor Kyrre Kverndokk i den nyeste utgaven av podcasten UiB Popviten.

Hydrogen
Pinar Heggernes, prorektor ved Universitetet i Bergen, Fionn Iversen, sjefsforsker i NORCE og leder for HyValue, og olje- og energiminister, Terje Aasland.

Åpnet hydrogensenteret HyValue

Senteret HyValue skal gjøre en kraftig innsats for å avkarbonisere verden. Universitetet i Bergen spiller en viktig rolle i forskningsenteret.

Nyhet | Forskning
illustrasjonsbilde lege og pasient

UiB-forskning legger rammer for britisk helsepolitikk

Den britiske regjeringen har lagt fram en rapport om primærhelsetjenesten der forskning på fastlegeordningen fra UiB og professor Steinar Hunskår har fått en framtredende plass.

Nyhet
Studenter protesterer i Teheran

Fordømmer angrepet på iranske studenter

Universitetet i Bergen fordømmer angrepet på iranske studenter. Søndag kveld gikk politiet til aksjon mot studenter som demonstrerte mot regimet i landet.

One Ocean Expedition
Madelen Hegrestad under sitt feltarbeid på Statsraad Lehmkuhl.

Gjorde feltarbeid om mikroplast om bord på Statsraad Lehmkuhl

Masterstudent Madelen Hegrestad er nylig ferdig med et unikt feltarbeid om bord på Statsraad Lehmkuhl. Som del av masteroppgaven forsker hun på forekomsten av mikroplast i Stillehavet.