Abonner på nyhetsbrev

Dag Rune Olsen og Nicolai Astrup

Inviterte til idédugnad for å nå bærekraftsmålene

Regjeringen inviterte forsknings- og untdanningssektoren til Universitetet i Bergen for å komme med innspill til handlingsplan for å nå bærekraftsmålene.

Henrik Asheim på besøk på UiB

Asheim roser institusjonenes koronahåndtering

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim møtte rektorer og studentledere i Bergen, fredag 4. september.

colourbox

Årets kvoter for kostnadsfri åpen publisering hos sentrale utgivere er snart brukt opp

Årets publiseringskvoter i "Publiser og les"-avtalene med forlagene Wiley, Taylor & Francis og Springer er snart brukt opp. Åpen publisering gjennom disse avtalene vil derfor stoppe når kvotene er nådd for 2020. Nye kvoter gjøres tilgjengelig fra og med 1.1.2021.

Tor Godal

Tor Godal fratrer som kommunikasjonsdirektør ved UiB

Tor Asmund Godal som har vært ansatt som kommunikasjonsdirektør ved UiB siden 2018, har valgt å si opp sin stilling til fordel for jobb som nyhetsredaktør for Bergensavisen.

Koronaviruset
korona illustrasjon

Seks nye studenter koronasmittet

UiB har mandag fått melding om seks nye studenter har testet positivt på covid-19. Studenter som har vært i samme undervisningssituasjon som de smittede, blir nå anbefalt å gå i karantene.

Søkerliste
Universitetsmuseet i Bergen

11 vil bli ny universitetsdirektør

Fristen for å søke stillingen som universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen er gått ut. Her kan du se hvem som har søkt.

Bilde av faddergruppe

Student ved UiB testa positivt på korona

Nærkontaktar og faddergruppa studenten har delteke i er varsla og sett i karantene.

Digitale seremonier ved UiB

Som følge av koronapandemien måtte Universitetet i Bergen tenke nytt for de tradisjonelle avskjedsseremoniene.

Erasmus +

To strategiske partnerskap til UiB

To professorer fra Universitetet i Bergen får millionstøtte gjennom Erasmus+ til prosjektene sine.

bergen

Nye spydspisser for forskning, innovasjon og omstilling

Forskningsrådet tildelte 17. juni seks av 22 sentre for forskningsbasert innovasjon (SFI) til Bergen.