Hovedinnhold

Abonner på nyhetsbrev

Nyhet | Forskning
June Bolme og Torbjørn Pedersen

Ny studie antyder sammenheng mellom sprøyteskrekk og tatoveringer

Har personer med tatoveringer eller piercing større frykt for sprøytespisser og injeksjoner enn andre? En ny pilotstudie fra Institutt for klinisk odontologi ved UiB kan tyde på det.

U-Multirank 2021
Universitetsmuseet

UiB med 14 toppkarakterer på ny rangering

UiB er rangert med flest toppkarakterer i landet på årets U-Multirank – og er inne blant topp 25 i verden i indeksen for internasjonalt samarbeid.

Portrett av Lise Øvreås

Lise Øvreås ny leder i Vitenskapsakademiet

Professor Lise Øvreås er valgt til ny preses i Det Norske Videnskaps-Akademi. Hun blir den tredje kvinnen som har dette toppvervet i Forsknings-Norge.

Klimapanelets 6. hovedrapport
Flom Belgia

Global oppvarming vises over hele kloden

Menneskeskapte klimaendringer er her nå, og påvirker vær- og klimaekstremer i hver region på jorden. Enkelte hetebølger som er observert ville være usannsynlige uten menneskelig påvirkning.

Plastforskning
Lisle Lyngøyna

Konsekvenser av plast – og plastrydding

I et nytt forskningsprosjekt samarbeider NORCE, UiB og frivillige organisasjoner om å finne ut hvordan plast påvirker kystlandskap – og hva som skjer når plasten fjernes.

VERDENS FLYKTNINGDAG 2021
Migrants boarding a ship in the Mediterranean.

En verden på flukt

En ett-åring skyller i land på Karmøy. Moria-leiren i Hellas brenner til grunnen. Danmark vil sende asylsøkere til mottak i utlandet. I Syria fortsetter borgerkrigen å drive millioner av mennesker på flukt på tiende året. Verden har aldri hatt mer bruk for FNs flyktningkonvensjon enn i 2021 – året...

SDG BERGEN POLICY BRIEF #1
Edvard Hviding and Benjamin Pfeil from the University of Bergen present the first SDG Bergen Policy Brief on World Ocean Day, 8 June 2021.

Ny UiB-innovasjon for vitenskapelig rådgivning

SDG Bergen Policy Brief-serien er en ny kommunikasjonskanal for å bringe viktig forskning til politikere. Målet er at det skal fattes bedre avgjørelser tuftet på vitenskapelige råd.

VIDEREUTDANNING | KOMMUNAL LEDELSE
Executive master

UiB utarbeider Executive master i kommunal ledelse

Universitetet i Bergen utvikler en tverrfaglig master i kommunal ledelse. Første modul starter opp 2021. – Programmet treffer kommunens behov svært godt, sier universitetsdirektør og tidligere kommunaldirektør Robert Rastad.

BÆREKRAFTSPLAN FOR NORGE
Photo of an abstract rendition of a world map.

UiB bidrar med internasjonal inspirasjon til nasjonal bærekraftsplan

SDG Bergen Science Advice har gitt innspill til den nasjonale Bærekraftsplanen for Norge. Innspillene er inspirert av Universitetet i Bergens langvarige vitenskapelige rådgivning mot FN-systemet og målrettede arbeid med 2030-agendaen.

Nytt system for varsling ved UiB:
bilde av si fra

Slik skal den nye Si fra-portalen bidra til å styrke kvaliteten på læringsmiljøet

UiB skal være et trygt sted å være for ansatte, studenter og besøkende. Et nytt system for å si fra, forbedrede internrutiner for håndtering av innmeldte saker vil være klart til studiestart.