Hjem

Aktuelt

Hovedinnhold

 
 
 
Nyhet
Illustrasjonsfoto TikTok på telefon.

Fraråder TikTok og Telegram 

UiB følger anbefalingene fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med hensyn til bruk av TikTok og Telegram, og fraråder at disse applikasjonene installeres på tjenesteenheter. 

150 år siden oppdagelsen av leprabasillen
Lepramarkering i Universitetsaulaen

– Kampen mot lepra er ikke over

Med over 200 tilhørere i salen ble det tirsdag 28. februar markert at det er nøyaktig 150 år siden Gerhard Armauer Hansen oppdaget leprabasillen. Publikum fikk sterke vitnesbyrd som minnet om at det fortsatt er en lang vei å gå mot full utryddelse av sykdommen.

UKRANIA | KONFERANSE
Jonas Gahr Støre. UiB.

– Universitetet er en viktig ramme for motstand

Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet UiBs internasjonale konferanse om krigen mot Ukraina, 24. februar 2023. Han mener at denne typen arrangementer har effekt og er et viktig bidrag i motstandskampen mot ødeleggelse og krig.

Horisont Europa | Posisjonsnotat
Horizon Europe poster

UiB gir innspill til EUs forskningspolitikk

Universitetet i Bergen har samlet sine innspill til hva som skal prioriteres i Horisont Europa i perioden 2025-2027. Anbefalingene ble i dag sendt inn i form av et posisjonsnotat til høringen om EUs strategiske plan for forskning og innovasjon.

Podcast
UiB Popviten

Hvor lenge kan krigen i Ukraina vare?

– Det kan bli flere tiår med krig i Ukraina. Men de russiske mødrene er en mulig vei ut av krigen, sier UiB-forsker Martin Paulsen i podcasten UiB Popviten.

UN 2023 WATER CONFERENCE
Archeologist Tore Sætersdal at the UN 2023 Water Conference in March 2023.

Refleksjoner etter FNs vannkonferanse

Arkeolog Tore Sætersdal har forsket på vann i mange år. I mars 2023 var han på FNs store vannkonferanse i New York og i denne samtalen reflekterer han over opplevelsene derfra.

Klimafondet
Klimafondet med støtte til nye beskyttelsesbriller på institutt for klinisk odontologi.

Fikk støtte til gjenbruksbriller på «odontologen»

Institutt for klinisk odontologi har fått støtte til gjenbruksbriller som reduserer plastavfall. Har du også en idé som kan gjøre UiB grønnere? Send en søknad til Klimafondet innen 13. mars.

Studiebarometeret 2022
Oversiktbilde over skolegård med mange studenter samlet.

UiB-studentene tilbake til normalen etter pandemien

Studentene var mer motiverte for studieinnsats og mer fornøyde med det faglige og sosiale miljøet ved UiB i 2022. Det viser Studiebarometerets undersøkelse for 2022.

HORISONT EUROPA
Nurul Huda Razif

Fire utenlandske forskere til UiB med Marie-Curie-tildeling

Universitetet i Bergen får fire EU-finansierte mobilitetsstipend gjennom Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Ett stipend går til Det humanistiske fakultet, og tre går til Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.