Hovedinnhold

Nyhet
Illustrasjonsfoto fra feiring av at det er ett år igjen til sentraladministrasjonen samles i nytt bygg.

UiB-administrasjonen resertifisert som Miljøfyrtårn

Sentraladministrasjonen ved UiB ble 14. desember resertifisert som Miljøfyrtårn. Resertifiseringsarbeidet er nå også i gang på alle UiBs fakulteter, Universitetsbiblioteket og Universitetsmuseet.

Naturtoppmøte i Montreal
Illustrasjonsfoto av natur til sak om naturtoppmøtet i Montreal

Verdens nye naturavtale handler ikke bare om vern

Den nye avtalen har totalt 23 mål for biomangfold, deling av ressursene på jorda, og løsninger dette skal gjennomføres på – innen 2030. Vigdis Vandvik er tydelig på at avtalen er langt mer enn bare vern.

EU-/EØS-SENTER
EU-senter

UiB oppretter senter for EU- og EØS-rett

Det juridiske fakultet mottar rundt 21 millioner kroner fra Forskningsrådet for å opprette senteret CENTENOL. Senteret skal styrke kunnskapen om forholdet mellom europeisk og norsk rett.

Boklansering
Studentene på vei fra Bergen Museum til det nye Universitetsbiblioteket

75 år med Universitetet i Bergen

UiB ble stiftet i 1946 for å bidra med kunnskapen nasjonen skulle bygges på. – Vi har alltid vært opptatt av verden rundt oss, forteller Astri Andresen. Hun er en av forfatterne bak det nye jubileumsverket fra og om UiB.

Plastnettverket
Deltakere på plastkonferanse på Høyteknologisenteret.

Tverrfaglig blikk på mikroplast og helse

Plastnettverket ved UiB og Norsk Selskap for Farmakologi og Toksikologi (NSFT) samlet nylig sentrale forskere fra ulike disipliner og institusjoner til et felles blikk på hvordan plast påvirker både miljø og helse.

Nyhet
Kvinne sitter i et mørkt rom foran pc og arbeider

Skiftarbeidere har høyere risiko for alvorlig koronasykdom

En ny stor internasjonal undersøkelse ledet fra Bergen viser at de som jobber skift kan ha over fem ganger så høy risiko for å bli innlagt på sykehus som følge av covid-infeksjon.

Innsamling til Norsk Målføresynopsis

Norsk målføresynopsis tatt opp som Norges dokumentarv

Norsk målføresynopsis er en systematisk samling av 1300 dialekter fra hele Norge. Nå er arkivet innlemmet som en del av Norges dokumentarv av Kulturrådet.

Nyhet
Bilde av Marius Oanæs Andersen.

Marius (16) studerer på UiB

– Jeg kjedet meg litt i mattetimene, sier Marius Oanæs Andersen. Allerede på barneskolen tok han matematikk-fag på videregående. Som 15-åring begynte han å ta matematikk ved UiB.

Griegakademiet! lyssatt på tomten

Har tent lyset for GRIEGAKADEMIET! i Møllendal

Fredag 2. desember blei det tent ein lysinstallasjon på tomta der det nye Griegakademiet skal komme. «GRIEGAKADEMIET!» er skrive i store oransje bokstavar, synleg frå Bybane-stoppet ved Fløen. Installasjonen skal lyssetjast no i julemånaden.

Romforskning
Nordlys sett fra Den internasjonale romstasjonen. Innfelt i bildet er romforsker Karl Laundal.

Fyller kunnskapshull om det nære verdensrommet

Romforsker Karl Magnus Laundal er sentral i flere internasjonale prosjekter om hvordan jorden er koblet til verdensrommet. Forskningen kan blant annet føre til bedre forståelse av nordlys og fenomener som påvirker satellitter og teknologi på jordens overflate.