Abonner på nyhetsbrev

THE UNIVERSITY IMPACT RANKINGS 2019
Detail showing dlegate wearing SDG wheel on jacket sleeve at the SDG Conference Bergen in February 2019.

UiB markerer seg som toneangivende bærekraftsuniversitet globalt

Universitetet i Bergen er blitt rangert som nummer 53 i den første THE University Impact Rankings, basert på Bærekraftsmålene, og er det eneste universitetet i Norge som er blitt vurdert i denne nye innovative rangeringen.

Søkertallene er klare:
semesterstart

UiB har fortsatt landets mest populære studieprogram

I alt 10 492 søkere har studier ved Universitetet i Bergen (UiB) som førstevalg. Juss, psykologi, medisin, medie- og IKT-fag trekker flest søkere.

TMS-karriereprogram Kick-off

Nytt karriereprogram ved UiB

Trond Mohn stiftelse (TMS) og UiB har rekruttert 39 unge fremragende forskere gjennom stipendordningen TMS Starting Grant. Nå sikres mottakerne av stipendet ekstra oppfølging gjennom et nytt karriereprogram ved universitetet.

ERC ADVANCED GRANT
Rolv Skjærven portrett

Toppbevilgning til Rolv Skjærven

Professor Rolv Skjærven ved IGS mottar EUs ERC Advanced Grant. Han skal forske på langtidseffekter på kvinners helse etter svangerskap.

Bergen senter for hjerneplastisitet

4-dagarsbehandlinga til USA

The Bergen 4-day treatment (B4DT), som er ei intensiv behandling mot angst og tvangslidingar utvikla i Bergen, vert no eksportert til Houston.

Hvalflytting

Nå flytter hvalene tilbake til museet

Når dyrene skal tilbake til Universitetsmuseet, stiller de største først i køen. Aller først var den nå berømte blekhodenebbhvalen som strandet på Sotra med magen full av plast.

Revidert strategi 2019-2022

Kunnskap som former samfunnet

UiB lanserer 25. mars sin reviderte strategi 2019-2022; Kunnskap som former samfunnet. Humaniora, bærekraft og digitalisering er blant områdene som nå skal bli enda mer synlig.

Ny bok
ubb-trom-038

Forskeren som ble portrettfotograf

I 1882 dro Sophus Tromholt til Kautokeino for å forske på nordlys. Men det var kameraet som ble med på lasset som skulle gjøre ham berømt. De unike bildene av den samiske lokalbefolkningen er i dag på Unescos verdens hukommelse-liste, og for første gang gis hele fotosamlingen hans ut i bokform.

Ole Frithjof Norheim

Ole Frithjof Nordheim ny leder for Bioteknologirådet

Professor i medisinsk etikk ved UiB, Ole Frithjof Norheim, er utnevnt som ny leder av Bioteknologirådet i perioden 2019 - 2023.

Meltzerprisen
Eystein Jansen

Eystein Jansen tildelt Meltzers ærespris

Professor Eystein Jansen ble fredag kveld tildelt Meltzers ærespris for fremragende forskning. Også Hans Fredrik Marthinussen, Selina Våge og Adrian Drazic ble hedret med Meltzerpriser.